comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Akşam Postası - 2 Mart Çarşamba

02 Mart 2016, Çarşamba 17:54
Akşam Postası - 2 Mart Çarşamba

Akşam Postası'nda 2 Mart Çarşamba günü öne çıkan futbol haberlerini sizler için derledik.

FutbolArena - FutbolArena, Akşam Postası'nda günün öne çıkan gelişmeleri derledi.

2 Mart Çarşamba Futbol Haberleri



UEFA, Galatasaray'a ne ceza verdi?

 
Galatasaray'ın mali kriterlerini yerine getirememesi sonucu UEFA'dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası geldi.
 

Galatasaray cezasını ne zaman çekecek?

 
Sarı kırmızılılar Avrupa kupalarına katılma hakkını elde ettiği ilk sezon bu ceza devreye girecek. Galatasaray eğer üst üste 2 yıl boyunca Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemezse bu ceza otomatik olarak silinecek.
 

Galatasaray'ın +1 yıl cezası kaldırıldı mı?

 
UEFA, Galatasaray'a gönderdiği yazıda 1+1 yıl cezayı öngörmüştü. Fakat geçtiğimiz günlerde Dursun Özbek yönetiminde UEFA yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından UEFA'nın +1 yıllık cezayı kaldırdığı ifade edildi.
 

Galatasaray, UEFA cezasını ne zaman çekecek?

 
Galatasaray mali kriterleri yerine getiremediği için UEFA'dan 1 yıl men cezası aldı. Sarı kırmızılıların bu cezası Avrupa Kupaları biletine hak kazanılan ilk sezonda devreye girecek. Eğer sarı kırmızılılar 2 yıl üst üste bu bileti elde edemezse ceza otomatik olarak silinecek.
 
Süper Lig'de 5. sırada yer alan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor. Sarı kırmızılılar kupa finalinde Beşiktaş veya Fenerbahçe ile eşleşip finali kaybederse, bu yıl Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edebilmek için ligi ilk 5 içerisinde bitirmesi gerekecek. Zira Türkiye Kupası finalistleri değişen kural gereği Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemiyor ve bu hak ligi 5. sırada bitiren takıma veriliyor.
 

Fikret Orman'dan Cüneyt Çakır ve Fenerbahçe'ye sert sözler

 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşanan hakem hatalarıyla ilgili Vodafone Arena'da bir basın toplantısı düzenledi.

241714-haber
 
Fikret Orman, maçta yapılan hatalarla ilgili, "Bu maçta yapılan hataları ben değil Vitor Pereira doğruladı. Basın toplantısında sorulan soruya verdiği yanıta bakın.Cüneyt Çakır'ın yönettiği 11 Beşiktaş derbisinde 7 mağlubiyet, 3 beraberlik, 1 galibiyet almışız. Bundan sonra derbilerde Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz.
 

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe'ye Süleyman Seba eleştirisi

 
Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Süleyman Seba'ya edilen küfürleri eleştiren Demirkol, bu duruma karşı çıkmak gerektiğini söyledi.
 

Mehmet Demirkol, Süleyman Seba'ya edilen küfürler için ne dedi?

 
Demirkol, "Neden küfür edilir ben anlayamıyorum. Buna karşı çıkmak lazım. Fenerbahçe'nin de aynı şekilde. Bir taraftar Süleyman Seba'ya küfür etmek için maça gideceğine akıl hastanesine gitmeli. Ruhsal problemi var demek ki" ifadelerini kullandı.

241719-haber
 

Torku Konyaspor'dan Beşiktaş'a yanıt

 
Torku Konyaspor'un basın sözcüsü Ahmet Baydar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında yarın Konya'da oynayacakları maça hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.
 
Baydar, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, hakemlerin hata yapmasının normal olduğunu ancak skoru etkileyecek hataların yaşanmamasını dilediklerini belirterek, "Kritik maç öncesi maksatlı şekilde dikkatlerin hakemin üzerine çekilmesine ve bu atamanın kulübümüzle yakından uzaktan ilgisi olmamasına rağmen baskı unsuru olarak işlenmesini kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.
 

İlk yarı Fenerbahçe şimdi Beşiktaş

 
Süper Lig'de hakem tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş Başkan'ı Fikret Orman, Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve 2-0 biten Fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısı düzenleyip hakem kararlarını eleştirdi.

Orman "Biz artık maçlarımıza Cüneyt Çakır'ı istemiyoruz. Bu hakemleri eğitmek ve düzeltmek TFF'nin ve MHK'nin görevi" dedi.

241729-haber

 

İlk maçtan sonra Fenerbahçe toplantı yapmıştı

 
Olimpiyat'ta oynanan ve Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Fenerbahçe maçı sonrası da Fenerbahçe hakemlere tepki göstermişti. Halis Özkahya'nın yönettiği maç sonrası Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu " Hakemler Demirören'i hala Beşiktaş Başkan'ı sanıyor. 15 senedir ilk defa böyle doğrama görüyorum. Hem medyada bağıra çağıra konuşacağız hem de Federasyona gidip konuşacağız" demişti.
 

Galatasaray ceza aldı, Fenerbahçe borsada çakıldı

 
Galatasaray hisselerinin yükseldiği sırada Fenerbahçe'nin hisselerinin düşüşe geçmesi şaşkınlık yarattı. Galatasaray'da UEFA tarafından verilen ceza sonrasında borsada Galatasaray hisseleri ilginç bir şekilde yükselirken, Fenerbahçe hisseleri ise düşüş gösterdi. 
 
Ceza öncesinde 47,92 olan Fenerbahçe hisseleri, %8,93 düşüş ile 43,64'e gerilerken, Galatasaray'ın borsa kağıtları ise %5,67 yükseldi. Sarı kırmızılı ekibin borsa değeri 17,12'den 18,15'e çıktı. 

241782-haber

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!