comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bursaspor'dan Fenerbahçe maçı öncesi OLAY hata - Süper Lig Haberleri

20 Şubat 2016, Cumartesi 15:08
Bursaspor'dan Fenerbahçe maçı öncesi OLAY hata - Süper Lig Haberleri

Bugün Bursaspor - Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak. Uzmanlara göre Bursaspor, Tahkim Kurulu'na hatalı başvuru yaptı. Seyircili oynanabilirdi.

FutbolArena Detay - Başakşehir maçındaki saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Bursaspor'un itirazı Tahkim Kurulu tarafından reddedildi. Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak. Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu da Fenerbahçe taraftarlarının maça alınmamasına karar verdi.
 

Bursaspor, Tahkim'e hatalı başvuru mu yaptı?



236690-haber
 
Bursaspor, Tahkim'in seyircisiz oynama cezasına tepki gösterirken uzmanlara göre Bursaspor kulübü emsal karar olmasına rağmen hatalı başvuru yaptı. Seyircisiz oynama cezası para cezasına çevrilebilirdi. Emsal kararsa yine Bursaspor lehine verilen bir karar örnek gösterildi.
 
Konu hakkında Tahkim Kurulu'nun eski üyesi Taner Ünlü “Benzer olay nedeniyle iki sezon önce Bursaspor, Akhisar maçı nedeniyle seyircisiz oynama cezasını yine bir Fenerbahçe maçı öncesine denk gelmişti. Biz bu kararı para cezasını çevirmiştik. Ve Fenerbahçe maçı seyircili oynanmıştı. Emsal karar olmasına rağmen Bursaspor hatalı başvuru yaparak seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevrilmedi.”

12713-resim
 
O KARAR!
 
TFF Tahkim Kurulu'nun 27 Mart 2014 yılıda aldığı karar şöyleydi:
 
''Bursa Spor Kulübü'nün, PFDK'nın 20.03.2014 tarih ve E.2013-2014/907, K.2013-2014/1040 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya üzerinde yapılan müzakere neticesinde; PFDK'ca Bursa Spor Kulübü'ne, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın, FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 6. kez gerçekleşmesi nedeniyle FDT'nin 52/7. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 300.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar vermiştir.''

22169-video

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!