comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin istediği Arnautovic'ten ayrılık sinyali

07 Ocak 2016, Perşembe 17:43
Fenerbahçe'nin istediği Arnautovic'ten ayrılık sinyali

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke City'de Marko Arnautovic krizi yaşanıyor.

FutbolArena - Premier Lig'de 20. hafta maçları geride kalırken, Mark Hughes yönetimindeki Stoke City 29 puanla 10. sırada yer alıyor. Stoke City bu sezon özellikle Tony Pulis yönetimindeki Stoke City'ye nazaran çok daha göze hoş futbol oynuyor.

Savunmadan genç ve başarılı file bekçisi Jack Butland, sol bek Erik Pieters, stoper Philipp Wollscheid oldukça başarılı ve güven veren işlere imza atarken, özellikle son haftalarda oynanan pozitif futbolda 3 hücum silahı Xherdan Shaqiri, Bojan Krkic ve Marko Arnautovic'in katkısı yadsınamaz. Bu üçlü Stoke City'nin 21 golünde doğrudan katkı sunmuş durumda. Bu istatistiğin yanı sıra yine bu üçlünün birçok maç hazırladıkları son derece etkili hücum organizasyonları var ancak birçok kez son vuruşlardaki beceriksizlik yahut şanssızlık yüzünden Stoke City bu pozisyonların çoğunu gole çeviremedi.
 
İşte bu üçlüden hücumun solunda oynamasına alışkın olduğumuz, ara paslarında birçok kez rakip kalecilerle karşı karşıya kalan, uzaktan etkili şutlar atabilen Marko Arnautovic ismi üzerinde bugünlerde farklı spekülasyonlar hakim.
 
1.92 boyunda, 83 kilo ağırlığındaki 26 yaşındaki Avusturyalı hücum oyuncusu bu sezon Premier Lig'de 7 gol ve 3 gol pasıyla oynuyor. Stoke City'nin en golcü ismi olan Marko Arnautovic, kulübünün sözleşmesini yenileyerek uzatmak isteme talebine karşı ilk şart olarak maaşının iyileştirilmesi isteğiyle yanıt verdi.

Stoke City kulübüne 12 milyon Sterlin gibi ciddi bir bonservis bedeli ödenerek katılan Xherdan Shaqiri'nin haftalık 70 bin Sterlin almasından ötürü, Marko Arnautovic'in olası yenilenecek bir sözleşmede 80 bin Sterlin civarı bir rakam beklediği söyleniyor. Ancak Stoke City ise bu beklentiyi karşılayamayacağını belirtince sözleşmenin yenilenmesine dair yapılan bu görüşmeler bir süreliğine askıya alındı.
 


Fenerbahçe ve Paris Saint-Germain Arnautovic'in peşinde



 
2013 senesinde 2 milyon Sterlin karşılığı Werder Bremen'den alınan Marko Arnautovic'in kulübü Stoke City ile olan sözleşmesinin bitmesine 18 ay var.
Stoke City menajeri Mark Hughes'un gayet iyi ilişkileri olduğu Marko Arnautovic'in hem maaşının iyileştirilmesi hem de kulüpte kalması için orta yolun bulunacağına dair demeç vermesine rağmen başta Fransız devi Paris Saint-Germain olmak üzere, temsilcimiz Fenerbahçe de bu ismi şimdiden yakın takibe almış durumdalar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!