comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fernandao, Türk mü oluyor? Milli Takım'da oynayacak mı?

06 Ocak 2016, Çarşamba 10:03
Fernandao, Türk mü oluyor? Milli Takım'da oynayacak mı?

Fenerbahçe'nin yıldızı Fernandao'nun Türk Milli Takımı'nda oynama hayali gerçek oluyor. Milli Takım yetkililerinin Fernandao ile görüştüğü iddia edildi.

FutbolArena - Bursaspor'da gösterdiği performans sonrası Fenerbahçe'ye transfer olan ve sarı lacivertli takımda da kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Fernandao'nun Türk vatandaşı olup Milli Takım'da oynama isteği gerçeğe dönüşüyor. 

Fernandao, Türk vatandaşı mı olacak? Yeni ismi Ferhan Doğu mu?


Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Burak Yılmaz sakat, Umut Bulut ve Mevlüt Erdinç'in form durumu dibe vurmuş durumda. Cenk Tosun ise Beşiktaş'ta Mario Gomez'in arkasında yedek bekliyor. Milli takım kurmayları, EURO 2016 öncesi yaşanan bu krizi noktalamak için Fernandao kartını kullanmaya karar verdi. 28 yaşındaki forvetin, haziran ayındaki turnuvaya kadar Türk vatandaşı yapılıp, dev organizasyonda Ay-Yıldızlı formayla sahaya çıkması adına girişimler başladı. Fernandao'nun Türk olduktan sonra alacağı isim bile belli: Ferhan Doğu!

Türk vatandaşı olabilmenin şartları neler?


Yabancı birinin Türk vatandaşı olabilmesi için, müracaat ettiği tarihten geriye doğru 5 yıldır Türkiye'de ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca bu süreçte 6 aydan fazla Türkiye dışında bulunmaması da şart. Fernandao, 5 Ocak 2014 tarihinden itibaren Süper Lig'de futbol oynuyor. Yani ‘5 sene şartı'nı karşılamıyor. Daha önce Wederson, Aurelio, Nobre gibi isimler, “Türkiye'nin tanıtımına katkı” sağladıkları gerekçesiyle bu şartı karşılamamalarına rağmen vatandaş yapılmıştı. Ancak sonradan tepkiler nedeniyle bu ‘kolaylık' kaldırıldı. Buna rağmen milli takım kurmayları, siyasilerin Fernandao konusunda gereken yardımı yapacaklarına inanıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!