comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım: 'Hesap verecekler'

26 Aralık 2015, Cumartesi 16:50
Aziz Yıldırım: 'Hesap verecekler'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü'nün geleneksel yeni yıl kutlaması yapıldı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinliğe, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte yönetim kurul üyeleri Mahmut Uslu, Ali Yıldırım, Ömer Temelli, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu, Selim Sapan, Ali Cenk Başak, yönetim kurulu danışmanı Vedat Olcay, mali işler koordinatörü Tamer Yelkovan, grup şirketlerinin yöneticileri ve kulüp çalışanları katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Aziz Yıldırım, 18 yıldır başkanlık görevinde bulunduğunu ve geldiğinde 200 kişi olan çalışan sayısının bugün bin 400 kişiye ulaştığını aktarırken, "2015 yılında hepimiz başarılıyız. Geldiğimiz noktada, dünyada rekorlar kıran sporcular, takımlar yarattık. Bu, kongre üyelerinin, yüksek divan kurulu üyelerinin, taraftarın bize destek ve güveniyle, siz emekçilerin de çalışmasıyla olmuştur" dedi.

Fenerbahçe'yi, gelecekte görev alacak kişilere daha iyi şartlarda emanet edebilmek için 2016 yılında daha çok çalışacaklarını aktaran Yıldırım, "Hedefler büyük. Futbol takımı ve amatör tüm branşlarda hem Türkiye'de hem yurt dışında şampiyonluklar yaşamak istiyoruz. Bireysel olarak sporcularımızın Avrupa ve dünyada başarılı olmasını arzu ediyoruz. Geldiğimde 16 milyon dolar olan bütçeyi, 250 milyon dolarlara çıkardık. İnşallah gelecekte bu bütçe daha yüksek rakamlara ulaşır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Hesap verecekler"

Aziz Yıldırım, şike ve teşvik iddialarına yönelik gerçekleşen 3 Temmuz sürecine değinirken, mağduriyetlerine neden olan herkesin hesap vereceğini savundu.

Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bu süreçte gösterdiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu süreçte bizler Metris Cezaevi'nde, sizler dışarıda belki de hayatlarımızın en kötü günlerini yaşadık. Bugün aydınlık günlerdeyiz. Söylediğimiz her şey gerçekleşti. Bize kaçacak diyenlerin hepsi, ellerinde çantalarıyla kaçtılar ve kaçacaklar. Hesap verecekler. Buna UEFA, FIFA ve TFF de dahil. Çünkü biz davamızda haklıyız. Biz şike yapmadık. Bunu her gün tekrar ediyoruz ve bugün yine tekrar ediyoruz. Bizi hapse atmak için, Fenerbahçe'yi ele geçirmek için kanunlar çıkardılar. Bugün haklılığımızı yalnız bizler değil tüm kamuoyu dile getiriyor. Daha konuşamayanların da dilleri çözülecektir."

Fenerbahçelilerin kulüplerine hep sahip çıkmasını isteyen başkan Yıldırım, "Bugüne kadar yaptınız, bundan sonra da yapacağınızdan eminim. İyi ki Fenerbahçeliyiz.  Fenerbahçeli doğduk, Fenerbahçeli öleceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kulübü genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu da davetlilere hitap ederken, "Futbol takımımız her zaman Avrupa'da ilk 8'e girecek seviyede. Maalesef ayağımızdan çektiler. Fenerbahçeli diye geçinenler de dahil 3 Temmuz'da ayağımızdan çektiler. Bu paralel oyunları bitti inşallah. Onların hepsinden hesap soracağız" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!