comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rusya'dan Türkiye'ye barış çağrısı

17 Aralık 2015, Perşembe 19:38
Rusya'dan Türkiye'ye barış çağrısı

Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova maçı öncesi Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'dan barış çağrısı geldi. 

FutbolArena Dış Haberler - UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova arasında oynanacak karşılaşma öncesi Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'dan barış çağrısı geldi. 

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko kuralar çekildiği zaman "Eğer bizim seçme hakkımız olsaydı maça gitmeyebilirdik. Ama tarih belirlenmiş. Bunu sakin bir şekilde karşılamalıyız. Eğer organizatör güvenlik konusunda garanti veriyorsa, maça gitmeliyiz.”  Akabinde ise Ulusal takımlar bazında bu tür şeylere izin vermeyeceğiz. Ulusal Futsal Milli Takımımız daha Türkiye'den yeni döndü ve her ne kadar çocuklar biraz gergin olsalar da orada herhangi bir sorun ya da olay yaşanmadı. Güvenlik konusunu gündeme getirmede sıkı olmalıyız." diye konuştu. Türkiye – Rusya krizine ilginç benzetme yapan Mutko, “Arkadaşınız sizi incittiyse, ona gitmezsiniz. Biz bu düşünceden yola çıkıyoruz. daha önce söyledim, voleybolcular Türkiye'ye gitmek istemedi ve hükmen mağlup oldu. Mini futbolcular gitti ve bir üst tura çıktı ama gitmeyebilirdiler. Eminim ki Lokomotiv Moskova ve taraftarlarına güvenlik konusunda garanti verilecektir" açıklamalarını yapmıştı. .
Vitaly Mutko son olarak yaptığı açıklamada ise Rusya ile Türkiye arasındaki karmaşık olan siyasi ilişkiye rağmen spor aracılığıyla barış misyonlarının yüklenebileceğini ve sporun bu vesileyle gerginliği azaltacağına inandıklarınıs yöledi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!