comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Mahmut Uslu'dan Dursun Özbek'e sert sözler

03 Aralık 2015, Perşembe 10:24
Mahmut Uslu'dan Dursun Özbek'e sert sözler

Galatasaray'ın Kizer ile ilgili açıklamalarına Fenerbahçe'den çok sert bir yanıt geldi.

FutbolArena - Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arası bu kez basketbol maçında yaşanan Kizer krizi nedeniyle gerildi. Dursun Özbek'in TBF ve Fenerbahçe'ye yönelik ağır sözleri üzerine Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'dan aynı tonda yanıt geldi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Uslu'nun sözleri;
GROSSKREUTZ'A DA BAKSINLAR

- Öncelikle, Galatasaray sorumlusunun soylediklerinin aksine, Fenerbahçe yonetimi olarak bizler, şu ana kadar bu konuyla ilgili hiçbir şekilde demeç vermedik ve herhangi bir açıklama yapmadık.
 
- Federasyonun emir erimiz olduğunu söylüyor... Tufan-Cemal skandalında da mı TBF emir erimizdi?.. Şampiyonluk maçına çıkmadıklarında da mı TBF emir erimizdi?.. Kizer'i TBF mi oynattı?.. Futbolda Grosskreutz'ı profesyonellerin bir hatası nedeniyle oynayamadığı zaman da Futbol Federasyonu mu hatalıydı?
 
- Bu oyuncu ABD Milli Takımı'nda oynamış... Bosna Milli Takımı'nda nasıl oynayabilirdi ki zaten... İnternet var…Baksınlar... Aslında baktıklarından da eminim... Çaresizlikten bu yanlışlığı yaptılar.. Kamuoyunu yanıltmasınlar.

MAÇTAN ÖNCE BAŞVURDUK

- Öte yandan, basın toplantısında, maçtan sonra itiraz ettiğimiz söyleniyor... Tam aksine, maçtan bir gün evvel, bu oyuncunun oynatılmamasi gerektiğini hem şifahen, hem yazılı olarak bildirdik ve hatta maçtan 2 saat evvel resmi itiraz dilekçesi verdik. Bizim için mağlup olup olmamak çok da önemli değil.. Zaten son 15 yıldır Türk kadın basketbolunu domine ediyoruz.
 
- Bu yanlışlıkları yapanlar görevde kalıyor... Rahmetli Ali Ağabey (Ali Uras), Özhan Agabey (Ozhan Canaydin) ve hatta Sayın Duygun Yarsuvat Hoca, başkan olsalardı bunların hiç biri olmazdı ve tum bu yanlışları basın toplantısı ile düzeltmeye çalışmazlardı. Böyle bir durum, onların başkanlık dönemlerinde olsa, o profesyonellerin görevine son verilir, kovulurlardı. Ancak hata yapanlar işine devam ediyor, başka kişiler ve kurumlar suçlanıyor.

O LİSANSIN NASIL VERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKARILMALI

“Yönetmelikleri ve kanunları bilmek yöneticilerin görevidir. Yönetmelikler bu kadar açık olduğu halde, bu lisansı almak için nasıl müuracaat edebildiler? .. Ne basketbol federasyonu başkanının, ne de federasyon yöneticilerinin bundan haberi var… 
 
Bu tamamen bir oyun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Asıl skandal, bu lisansı nasıl aldıkları. Avrupalı lisansı almış bir oyuncu daha sonra nasıl ABD lisansı alabiliyor?.. Bu mutlaka araştırmalı.. Bu lisansı kimlerin verdiği ortaya çıkartılmalıdIir.”
 
HEP İŞ ÇEVİRİYORLAR

“Hatayı kendilerine aramalılar. Kapalı kapılar ardında iş çevirme alışkanlıkları var…Kurallar çok açık. 21. maddeye göre bir oyuncu eğer Avrupalı statüsünde başladıysa öyle devam etmeli… Eğer önce Avrupalı sonra da ABD'li olarak oynatırsan hükmen mağlup olursun. Galatasaraylı profesyonellerin büyük bir yanlışı olduğu ortada.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!