comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kayserili amigo Recai için karar verildi

10 Kasım 2015, Salı 14:12
Kayserili amigo Recai için karar verildi

Recai Kahraman hakkında 6 bin 222 sayılı Yasaya Muhalefet etme suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Yılmaz, tarafından yapılan soruşturma sonucu 18  Ekim 2015 tarih ve 2015/41199 sayılı soruşturma dosyası ile 2015/25379 numaralı kararda, şöyle denildi:
 
"Müşteki Ramazan Çoban, alınan beyanında olay sırasında kendisine ve oğlu Berkay Çoban'a tehdit ve hakaret içeren bir söz söylenmediğini, görsel medyada ismi belirtilen Recai Kahraman isimli şahsın kendisine tepki gösterdiğini fark etmediğini, kendisine ve oğluna hitaben herhangi fiziki ve sözlü bir müdahale olmadığını, olayda adı geçen Recai Kahraman'dan şikayetçi olmadığını belirtmiştir. Bu sırada tribünde tanımadığı bir taraftarın kendisine hitaben hakarette bulunması üzerine, kendisinin bu şahsa tepki gösterdiğini, ancak görüntülerde küçük çocuğa tepki göstermiş gibi algı oluştuğunu, kendisinin ne çocuğa ne de babasına sözlü ve fiziki herhangi bir müdahalede bulunmadığını ve üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirtti. Bu arada, bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınan şahitlerin de şüphelinin hakaret içeren herhangi bir söz söylemediğini belirttikleri, yapılan soruşturma sonucunda şüphelinin mağdura yönelik hakaret olarak algılanacak tarzda aleni söz ve davranışta bulunduğuna dair yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmediğinden şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir. Yapılan soruşturma sonucunda Recayi Kahraman'ın 18 Ekim 2015 tarihinde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçı esnasında baba Ramazan Çoban ve 5 yaşındaki oğlu Berkay Çoban'a yönelik bir hakaret olarak algılanacak tarzda aleni söz ve davranışlarda bulunduğuna dair yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememiştir. Şüpheli Recai Kahraman hakkında kovuşturma Yapılmasına Yer Olmadığına, kararın bir örneğinin müşteki ve şüpheliye tebliğine, yine kararın bir örneğinin Spor Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesine."
 
Amigo Recai Kahraman, bu karar üzerine kendisiyle ilgili görüntüleri defalarca ekrana getiren yayıncı kuruluş ve kendisine 'holigan' yakıştırması yapanlar hakkında hukuki süreç başlatacağını söyledi. Amigo Recai, ilk günden itibaren suçsuz olduğunu, çocuğa değil, tribünde bana bağıran ve küfreden bir grup Fenerbahçe taraftarına tepki gösterdiğini savunurken şöyle dedi:
 
"Yasalar önünde suçsuzluğumun ispatlanmasına son derece sevindim. Kayserispor maçlarına yine girebileceğim. Beni, Türkiye'ye, spor camiasına rezil eden, kişiliğimle oynayan, ölümle tehdite varan mail ve mesaj atanları, bunlara neden olan yayıncı kuruluşu, yargısız infaz yapan televizyon kanalları ve gazeteleri mahkemeye vereceğim."
 
Develi İlçesi'nde oturan ve bir fabrikada ustabası olarak çalışan baba Ramazan Çoban, 5 yaşındaki oğlu Berkay ile maça gelmiş, Kayserispor taraftarlarının arasında maç izlerken, Fenerbahçe montlu oğluna, tepkiler üzerine korkup babasına sarılarak ağlamıştı. Yayıncı kuruluş kameraları aracılığı ekrana getirilen bu olayda amigo Recai Kahraman, holigan olarak nitelendirilerek, ölüm tehditleri almıştı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, amigo Recai ile Çoban ailesini Valilik'te buluşturarak özür diletmişti. Bu gelişmelerin ardından minik Berkay, Fenerbahçe kulübü tarafından İstanbul'daki Feönerbahçe-Galatasaray derbisine götürülmüş ve sarı lacivertli oyuncularla birlikte sahaya çıkmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!