comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Trabzonspor maçında kural hatası var mı?

29 Ekim 2015, Perşembe 11:46
Trabzonspor maçında kural hatası var mı?

Trabzonspor'un Gaziantepspor ile karşılaştığı maçın son anlarında yaşananlar gündeme damga vurdu.

FutbolArena - Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında oynanan maçın son bölümünde yaşananlar maçın tekrar edilebileceği iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu.

Fanatik Gazetesi'nde karşılaşmayı değerlendiren eski hakemlerden Serdar Tatlı bu konuyla ilgili değerlendirme yaptı.
İşte Serdar Tatlı'nun yorumu;

"Trabzonspor'un penaltı beklediği pozisyon bana göre hakemin verdiği maç içerisindeki en doğru kararıydı. Çünkü Antepli oyuncu elini yere düşerken destek amaçlı koydu, top da eline çarptı. Hakem son dakikadaki pozisyonda oyuncuların aşırı itirazları ve yedek kulübesindeki Salih Dursun'un saha içerisine kadar girip hakeme itirazı, Salih'e sarı kart getirdi.
 
Sarı kart gösterdiği için de Salih'in oyuna girdiği noktadan endirek serbest vuruşla oyuna başlaması gerekiyor. Burada kale alanı içerisinde başladığı için, hakem hatasına girer bu pozisyon. Bu kural hatasına girmez. Hakem endirekt serbest vuruşla başlayacağını söylediği için kural hatasına girmez. Fakat elini kaldırmadığı için hakem hatasına girer. Trabzonspor'un ilk attığı golde ise Medjani, kaleci Karcemarskas'ın önünde ve ofsayt pozisyonunda hem oyuna hem de kaleciye direkt hamlesi var. Net ofsayt gerekçesiyle, golün iptal edilmesi gerekirdi. "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!