comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şike davasında FLAŞ gelişme! Aziz Yıldırım aklanıyor mu?

04 Ekim 2015, Pazar 11:17
Şike davasında FLAŞ gelişme! Aziz Yıldırım aklanıyor mu?

 25 Aralık iddianamesinde Fethullah Gülen'in kurduğu örgütün Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için kumpas yaptığı belirtildi.

FutbolArena - İstanbul Başsavcılığının 25 Aralık soruşturması için hazırladığı iddianamede şike davasına da yer verildi.

Milliyet'in haberine göre 25 Aralık iddianamesinde Fethullah Gülen'in kurduğu örgütün Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için kumpas yaptığı belirtildi.
Bu gelişme ile beraber Aziz Yıldırım ve 6 sanığın avukatlarının, yarın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülecek davaya söz konusu savcılık iddianamesini de ekleyerek beraat kararı isteyeceği öğrenildi.

İşte iddianamede yer alan bölüm:
 
“Örgütün kendi sahasında mücadele edebilmesi için ilgili ilgisiz bütün soruşturmalar CMK 250 kapsamına dahil edilmiştir. Hiç alakasız yere daha sporda şiddet yasası yokken başlatılan şike soruşturması, güncel koşullarda sadece dolandırıcılık konusu edilebilecek iken, silahlı örgüt soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü'ne karşı yapılan operasyon, CMK 250. maddesi kapsamında yapılmıştır. Bu soruşturmalar daha hazırlık safhasında iken bütün deliller kamuoyuyla paylaşılmış, suçluluğu sabit olmamış insanlara kişilik suikastleri yapılmıştır. Bu davaların çoğu hakkında daha sonra kumpas olduğuna dair kararlar verilmiş, bir kısmı hakkında yeniden yargılama faaliyeti başlamıştır."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!