comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım: 'Çürük elmalar, yumurtalar temizlenmeli'

30 Eylül 2015, Çarşamba 13:39
Aziz Yıldırım: 'Çürük elmalar, yumurtalar temizlenmeli'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi.

FutbolArena - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gündemdeki konulara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. 

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları;
"Türk sporunda 6 haftadır hakem hataları yaşanıyor. Sadece bize değil, genel olarak. Bu basın toplantısı sadece Beşiktaş maçında yaşananlarla ilgili değil."

"Gelinen noktada sorumlu TFF'dir"

"Hasan Doğan'ın ilk yaptığı eylem hakem camiasındaki kronik haline gelmiş hakemlerin görevine son vermekti. Hakem camiasında karışıklık var güç gösterimi var. Gazetelerde yazılıyor görüyoruz. Hakemler arasında bir çekişme var. Bu işin profesyonellik haline getirilmesi rekabeti artırdı. Bugün profesyonel bir hakem ayda 40-50 milyar alıyor. Gelinen noktada tek sorumlu TFF'dir."

"1-2 kulüp korunuyor"

"Bütün kulüplere karşı hakem hataları var, sadece 1-2 kulüp korunuyor. Jaap Uilenberg diye bir hakem hoca getirildi bizim hakemlerimiz Avrupa'da çok rahat görev alıyor. Bunu göz ardı edemeyiz."

"İşler doğru gitmiyor"

"3 yılda 3 kez MHK değişti. Gözlemciler, hakemlere yüksek puanlar veriyor. İşler doğru gitmiyor. Siyasi ya da değil, bilemem. Ancak şu an yeterli olamıyor. 70 milyon euro'ya yakın harcama yaptık. Bu paraları sokağa atamayız. Bu hataları yapanlar cezalandırılmalı. İçerideki çürük elmaları, yumurtaları temizlemeliyiz. Temizlemezsek yıl sonuna kadar operasyonlar sürecek."

"Halis Özkahya ile ilgili kuşkularım var"

"Halis Özkahya ile ilgili soru işaretlerim var. Özkahya, Meireles'i attı ve olmayacak şeylerle suçladı. Bu maçta da Fenerbahçe'yi katletti. Bir hakemin düdüğüyle kaderimiz tayin edilemez. Halis Özkahya'ya derbide dağıldı diyorlar. Dağılsa bizim lehimize hata yapması lazım. Yani dağılmadı. Halis Özkahya acaba geçmişteki maçlardan dolayı mı etki altında kaldı? 1 yıl önce Atiba'yı çizgiye basmadı diye attı."

"Cüneyt Çakır hakem değil"

"Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un en kötü berabere kalacağı maçta Galatasaray'a mağlup olmasını sağladı. Sözde Türkiye'nin en iyi hakemi. Bana göre hakem değil."

"Herkesi açık açık uyarıyorum"

"Uyarıyorum. Yarın Van Persie, Nani, Eto'o yıldızlar olmaz. 3. sınıf topçulara hakemlik yaparsınız. Ayıp... Ayıp ki ne ayıp! Bakın hakemler yarın eskisi gibi 3. sınıf futbolcuların maçını yönetir. Bu paraları alamaz. Saha görevlisi Van Persie'nin kolundan tutuyor. O görevlinin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Sakatlıktan yeni çıkan birisi betonun üstünde ısınamaz. Betonun üzerine halı serersin, gider orada ısınır, yeri gösterirsin."

"TFF araştırma yapsın"

"Hakemlerin içerisinde kutuplaşma var. TFF bunları değerlendirsin. Araştırma yapsın. Bu onların görevi. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama herkesi uyarıyorum. Nazik bir konuşma yaptık. Umarım bundan sonraki toplantılarla da daha nazik konuşmalar yaparız."

"Bir kez yendiler o kadar sevinmesinler"

"Beşiktaş bizi 1 kez yendi. Bu kadar sevinmesinler. Ne var yani biz de onları burada yeneriz 3 puan önlerine geçeriz. Daha ligin başı. Fenerbahçe şampiyon olacak. Kadrosuyla bunu başaracak."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!