comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salih Uçan'ı üzen karar

30 Eylül 2015, Çarşamba 09:25
Salih Uçan'ı üzen karar

Genç yıldız, Roma'nın Şampiyonlar Ligi maçında 90 dakika yedek bekledi.

FutbolArena – Geçen sezon Fenerbahçe'den Roma'ya satın alma opsiyonuyla iki yıllığına kiralanan Salih Uçan, İtalyan kulübünde beklediği forma şansını bir türlü bulamamıştı. Sakatlıkların da etkisiyle gözden düşen Salih kadroların 18 oyuncuyla sınırlanmadığı İtalya Serie A karşılaşmalarında maç kadrolarında yer alıyor ama bir türlü oynama fırsatı bulamıyordu.
 
Son günlerde şanssız sakatlıklar yaşayan Roma'da birçok önemli isim Şampiyonlar Ligi'nde BATE deplasmanına götürülemedi. Salih Uçan da bu sayede 18 kişilik maç kadrosuna girdi. İtalyan ekibi mücadeleye oldukça kötü bir başlangıç yaparken Belarus ekibi 30 dakikada skoru 3-0 yaptı. 39. dakikada teknik direktör Rudi Garcia, ön libero Vainqueur'u çıkarıp bir hücum oyuncusu olan Falque'yi oyuna soktu. Bu dakikadan itibaren yedek kulübesinde orta saha ve forvet hattında oynayabilecek sadece iki oyuncu kalmıştı: Salih Uçan ve 17 yaşındaki forvet Soleri. Devre arasında Rudi Garcia çok yönlü savunma oyuncusu Torosidis'i oyuna alırken Iturbe'yi çıkardı. Sağ bek başlayan Florenzi'yi daha ileriye çekti. Artık tek bir değişiklik hakkı kalmıştı. Roma 66. dakikada skoru 3-1 yaptı, 82'de farkı bire indirdi. Son değişiklik hakkını uzun süre kullanmayan Rudi Garcia 90+2'de Florenzi'yi çıkarıp Roma'nın 19 yaş altı takımında bile yeni oynamaya başlayan 17 yaşındaki forvet Soleri'yi oyuna soktu. Salih Uçan böylece kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıkma fırsatını kaçırmış oldu.
 
21 yaşındaki genç yıldız bu sezon Roma formasıyla tek resmi maçını Sampdoria'ya karşı oynarken oyuna 86. dakikada dahil olmuştu. Salih geçen sezon ise ikisi ilk 11 olmak üzere dört maçta toplam 166 dakika Roma forması giyebilmişti. Salih, ilk 11 başladığı Cesena mücadelesinde takımının tek golünün asistini yapmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!