comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım verdi, veriştirdi

27 Eylül 2015, Pazar 13:01
Aziz Yıldırım verdi, veriştirdi

Aziz Yıldırım toplantıda kendisi ve Fenerbahçe hakkında basında çıkan haberlere ateş püskürdü.

FutbolArena - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım toplantıda kendisi ve Fenerbahçe hakkında basında çıkan haberlere ateş püskürdü.
İşte o açıklama:

Basına ağır sözler

"Dün basına baktım bizim kadro belliymiş. O ağır, bu hızlı. Size ne be? Bundan sonra parayı da vereyim transferi de yapın! Samandıra'ya giremiyormuşum, öyle haber var. Benim atadığım bir adam beni nasıl içeri sokmaz. İstediğim zaman giderim. Fenerbahçe Başkanı ve yönetiminin istemediği hiçbir şeyi ne Terraneo, ne de başka biri yapamaz.  Sizin maaşını verdiğiniz,  görev verdiğiniz, görevinin sınırlarını çizdiğiniz kişi size ‘şuraya giremeyeceksin, buraya giremeyeceksin' diyebilir mi? Benim olduğum yerde böyle bir şey olabilir mi? Öyle yasak, masak yok. Orada yönetimin odası vardır, istediği zaman gelirler. Kimse de buna karar veremez, karışamaz. Bu tip konularda hassasım. Adamdan faydalanacağız diye böyle haberler yapmayın. Hem kurumsallığa yakışmaz, sizin şirketlerde patronlarınız odalarınıza gelemiyor mu? Böyle şey olmaz, patron kulağından tutar atar. Bu kadar basit. Bundan sonra bir adam alacağız, yöneticileri sokmayacak içeri. Mahmut haberin olsun bundan sonra giremiyorsun içeri.  Ya siz kimsiniz konuşuyorsunuz? Karalama operasyonu yapıyorsunuz. Biz bilmiyoruz, 20 yaşındaki editör çocuklar biliyor." 

Yalan haberlere tepki

Taraftarı siz merak ettiriyorsunuz. Taraftara eğer doğru bilgi ve haber verirseniz, şimdi diyorsunuz ki o mu oynar, bu mu oynar, hangisi oynar? Atıyorsun işte ya. Yine bir transfer haberi, NTV Spor'da olmuştu. Aradım söyledim de o zaman. Diyor ki Fenerbahçe Van Persie ile imzaladı, kasada duruyor. Kardeşim daha adamla konuşmadık, imzalamadık. Sen kasada duruyor diyorsun. Bizi öyle bir hale getiriyor ki. Zor durumda bırakıyor. Yapmışız da, olmasa al başına belayı. Beceremediler şunu yaptılar, bunu yaptılar.

Robben'li Yandex reklamı

Yandex'ten parayı bulursak Robben'i alacağız dedik. Almayacağız demiyoruz. Yandex'te günde 50 tane arama yapmayan muhabiri Samandıra'ya sokmayacağım.

Pereira'dan memnun mu?

Ben Pereira'dan memnunum. Sezon sonu şampiyon yaparsa başarılı. Yapamazsa başarısızdır. Kriter budur.ocayla sizin sıkıntınız var. Siz dürüstçe, ahlaklıca hocayla ilgili düşüncelerinizi yazamıyorsunuz, hep bizi aracı kullanıyorsunuz. Başkan böyle yaptı, etrafından duyulanlara göre, arkadaşlarına söylediğine göre.  Van Persie, dürüstçe 'Yedek kalmaktan rahatsızım' dedi. Hoca da 'Burada kararları ben veririm' dedi. Kıyamet koptu 1 haftadır. Türkiye'de sorun bitti, bir haftadır televizyonda bunları dinliyoruz. van Persie'yi oynatırsa şöyle olur, Fernandao'yu oynatsana.. Siz kimsiniz, size ne. Kimin adına konuşuyorsunuz. Siz kendi adınıza konuşuyorsunuz, vatandaşın, halkın,  Fenerbahçe'nin adına konuşuyor musunuz? O televizyonda konuşanlar hiç antrenmana gelmiş mi, soyunma odasına girmiş mi? Kendileriyle çelişen yorumlar var. "

Beşiktaş derbisini yorumladı

İki takıma da başarılar diliyorum. İlk defa mı oluyor. Sene sonunda şampiyonsanız başarılı, şampiyon olmazsanız başarısızsınız. Arada her şey olabilir. Hayatta da inişler çıkışlar olacak, bazen tökezleneceksiniz ama önemli olan sonuç. Başarı şampiyonluk”

Akademi kuruluyor

250 dönüme yakın bir arazi operasyonu yapıyoruz. Kulübün olacak, kiralamayacağız. Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Ondan sonra Müjdat hoca ve Şenol hocaya görev verdik. Yanlarında mimarlar, Avrupa'ya çıkıyorlar. İspanya, Fransa ve İngiltere'de  kulüpleri gezecekler, randevular alında. Bunların akademisi, altyapıları izlenecek. Gelip projeler hazırlanacak. 5 yıllık bir proje halinde yapacağız. Belki uzayabilir, bilemem. Bunun içinde 15 çim saha, klinikler her şeyi olan tesisler yapılacak.  İleride A takım da buraya gelecek. Diğer bütün amatör şubeler, kürek ve yelkenin dışında hepsi taşınacak. Bunların içinde salonlar yapılacak. Fenerbahçe kompleksi yapılacak. Bütün tesisler buraya taşınacak ve buradan idare edilecek. Gerçek akademi kuracağız. Ve orada geleceğe dönük yalnız futbol değil, bütün branşlarda altyapılarda çocuklarımızı yetiştireceğiz

Kenan Evren Lisesi sorunu

Daha duruyor. Milli Eğitim bize yazı yazdı. Buranın verilmeyeceğine, edilmeyeceğine, yerleri ilgili bir şey yazdı.  Maliye Bakanlığı'da  tam tersini yazdı. ‘Bunlar yaptı, etti, siz şimdi bunları niye vermiyorsunuz' diye.  Siyasi konjonktürden dolayı sesimizi çıkarmıyoruz. Seçimler bittikten sonra gereğini yapacağız”

Projeler ne durumda?

Fenerbahçe Yandex'le yapılan arama sayısı 5 milyona çıktı. Arama sayısını 15 milyona çıkaracağız. Ekim ayının 8'inde bütün telefonlarda uygulama kullanılmaya başlayınca, 15 milyona çıkacak. Bayram, terör olaylarından dolayı biz de tam çalışamadık. Bayramdan sonra gerekeni yapacağız. Bütün Fenerbahçeliler sahip çıkıyorlar. Daha çok sahip çıkacaklarına inanıyorum

Yandex reklamlarını beğendi mi?

Beni ilgilendirmiyor. Ben burayı idare etmekle meşgulum. O nasıl beğendi, o ne dedi. İnsanların beğenisi olabilir, olmayabilir. Bunları ben değerlendiremem. Sizler, kamuoyu değerlendirecek

Devlet politikasını eleştirdi

evlet kulüplerden sonuna kadar vergisini alıyor. Nasıl alıyor? Şimdi biz diyelim ki vergi ödemedik. Geliyor ceza kesiyor. Senin ödemen 10 Lirayken, 100 katı ceza kesiyor. 100 kattan oturuyorsun masaya pazarlığa senden 10 lirayı alıyor, bir tek faizi almamış oluyor. Zaten faizi kendisi şişirerek oraya getirdi. Ben 18 senedir buradayım, hep bunları yaşadım. Şimdi ödüyoruz. Devamlı ödüyoruz. Niye? Bu sisteme girmeyelim diye. Biz devletin şeyinde aynı yılı 4 defa, 5 defa, 2010'lar, 2011'ler, 2012'ler 4 defa, 5 defa inceleme geçirdik. Yine de inceleniyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde iş adamları, yani kurumsal şirketler senede 1 defa incelenmez. 3-4 senede 1 defa incelenir. Bizim kulüpler, inanıyorum diğer kulüplerde vardır, büyük kulüpler her sene inceleniyor. Devlet her sene inceliyor. İş adamları öyle değil 3-4 senede 1 inceleniyor. Federasyonla kulüplerin arasında bir sorun yok. Sorun nedir? 

Kulüpler Yasası hakkında ne düşünüyor?

Gizli kapılar ardında Kulüpler Yasası yapılıyor. Nedir, ne yazılıyor? Ben okudum Aziz Yıldırım'ın Başkanlık yapmama yasası gibiydi. Bunu dile getirince durdurdular. Şimdi bu yasanın ne faydası olacak? Kulüpler Yasası'nın kulüplere ne faydası olacak. Şimdi Fenerbahçe Spor Kulübü, maliye denetliyor mu? Şirket veya kulüp olduğu için denetliyor. Futbol tarafına baktığın zaman Futbol A.Ş. Şirket mi? Anonim Şirket. Kim denetliyor? Maliye denetliyor. Başka kim denetliyor? SPK denetliyor. Yanlış anlaşılmasın da, sizin anlayacağınız anlamda anlatıyorum. Koç, Sabancı. Onları kim denetliyor? Maliye denetliyor. Başka kim denetliyor? Halka açık şirketlerini SPK denetliyor. Başka kimse denetliyor mu? Hayır. O zaman ne farkı var bunların? 2 tarafta şirket. 2 tarafı da bunlar denetliyor. O zaman yeni bir denetleme mekanizması yapmanın anlamı yok. Bu yanlış. Yani kulüplerin üstüne durmadan yük getirip de, onlara, sorumluluklarını yerine getirmiyorsun, seni yakalayacağım pozisyonuna girmek yanlış O zaman şirketleri de aynı şeye getirmen lazım. Yani Kulüpler Yasası bu anlamda yanlış.

UEFA'daki depreme yorum

Ulan oğlum ben ne dedim? UEFA çatırdayacak dedim. Bakın çatır çatır çatırdıyor"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!