comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Derbinin puan şifresi ilk gol

26 Eylül 2015, Cumartesi 09:50
Derbinin puan şifresi ilk gol

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son 19 maçta ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 19 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

Rekabette 17'si Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 19 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 13 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

Fenerbahçe 13, Beşiktaş 6 maçta öne geçti

İki takım arasındaki son 19 karşılaşmada Fenerbahçe 13, Beşiktaş 6 maçta ilk golü atarak öne geçti.

Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 10'unu kazandı, birinde yenildi, 2'sinde berabere kaldı. Siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de puansız ayrıldı.

Son 6 maçtan 4'ünde açılışı Sow yaptı

Rekabetteki son 6 maçın 4'ünde ilk gol Fenerbahçeli Moussa Sow'dan geldi.

Sarı-lacivertlilerin bu sezon Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ehli takımına gönderdiği Senegalli forvet, Süper Lig'deki son 6 derbiden 4'ünde ilk golü attı, bu maçlarda Fenerbahçe 2 galibiyet, birer yenilgi ve beraberlik aldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!