comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım: "Adaletin vereceği karara saygılıyız"

22 Eylül 2015, Salı 18:50
Aziz Yıldırım:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "futbolda şike" davasıyla ilgili, adaletin vereceği karara saygılı olduklarını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yandex Türkiye ile yaptıkları anlaşmanın tanıtımı için geldiği Konya'da, gazetecilerin "futbolda şike" davasıyla ilgili soruları üzerine, 5 Ekim'de mahkemenin olduğunu ifade etti.

Mahkemenin uzayabileceğini, belki de son duruşmanın yapılacağını aktaran Yıldırım, "Adaletin vereceği karara saygılıyız. Bugünden kararın ne olacağını söylemek yanlış olur. Adalete inanıyoruz. Hukukun üstünlüğüne inandığımıza göre, mahkemenin neticesine güveneceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Takımdan memnun musunuz?" sorusuna Yıldırım, "Takım daha iyi olacak" cevabını verdi.

"Türk futbolu bu şekilde gelişmez"

Yıldırım, Anadolu ekiplerinin büyük takımlara karşı kapanarak oynadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Anadolu takımları, büyük kulüplere karşı 1-9-1 şeklinde mücadele ediyor. Türk sporu bu şekilde gelişmez. Anadolu kulüpleri de büyük takımları yenmek için mücadele edecek. Berabere kalınca ve bir puanı alınca sevinmeyecek. Herkes açık oynayacak. Gençlerbirliği-Beşiktaş ve Kasımpaşa-Fenerbahçe maçlarından zevk aldık mı? Hayır. Yani iki taraf da futbol oynamaya çalışmalı. Sporcuları o şekilde yönlendirmek lazım."

Bu konuda antrenörlere büyük görev düştüğünü kaydeden Yıldırım, "Eğitmenler, maç kazanmak için takımı sahaya çıkarsınlar. Böyle kapanarak oynarlarsa, futbol gelişmiyor, olduğu yerde duruyor. Her takım yenmeye oynayacak. Böyle olursa maçtan zevk alırız. Statlar daha çok dolar. Kimse 'şu takım yenecek, bu takım yenilecek' durumunu maçtan önce konuşmaz" diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!