comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım ve Terraneo'dan bomba açıklamalar

26 Ağustos 2015, Çarşamba 21:07
Aziz Yıldırım ve Terraneo'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo canlı yayında konuştu.

FutbolArena - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo Habertürk'te yayınlanan Sportürk programına katıldı.

Aziz Yıldırım ve Giuliano Terraneo Fenerbahçe'nin gündemine ilişkin soruları yanıtladı.
"Kurşunlandığımız akşam..."

Kurşunlandığımız akşam Fenerbahçe ligin lideriydi. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Nerede failler. Türkiye'de bir futbol takımını yok etmek için bir operasyon yapıldı. Terraneo'ya transfer çalışmalarında Türkiye'de bir daha böyle bir olay olur mu diye soruyorlar. Olmayacak. Futbolcuların kılına zarar geleceğine 100 tane şampiyonluk kaçsın. Ne olacak?

"En az transferi biz yaptık"

"Fenerbahçe parayı nereden buldu deniliyor. 2 senede 4 büyükler arasında en az transfer yapan biziz. 11 tane transfer yapmışız. Diğer takımlar parayı nerden buluyor? "Biz sadece SPK'ya maliyeye ve genel kurula hesap veririz."

"Terraneo benden Hakan Şükür'ü istedi"

Terraneo ile dostluğumuz eski. 2000 yılından beri tanışıyoruz. Terraneo Inter'de çalışırken eve geldi, Hakan Şükür'ü almak için Galatasaray ile anlaşamamış 'Siz alıp bize satar mısınız' dedi. 2006 yılında Terraneo ile birlikte Portekiz'e gittik. Scolari ile el sıkıştık. Maddi sıkıntılar olduğu için anlaşma olmadı

Terraneo: "Sportif direktörlük teklifini önce kabul etmedim"

Başkanla son derece iyi bir ilişkimiz var. Mayıs ayında sportif direktörlük teklifi baskıdan dolayı önce kabul etmemiştim. Sonra 24 saat düşündüm ve kabul ettim. Teknik direktörlük seçimi bana ait. Vitor Pereira benim düşüncemdi. Başkanımız onay verdikten sonra Vitor Pereira ve başkan ile oturup hangi oyuncuları transfer edeceğimize karar verdik.

Terraneo: "Transferde bizi en çok Josef de Souza zorladı"

Fenerbahçe ismi çok önemli bir isim. Transferde strateji izlerken  bana çok yardımcı oldu. En çok Josef de Souza transferinde çok zorlandık. Ancak Nani transferinde zorlandık. Robin van Persie transferinde Manchester United ile iyi ilişkilerden dolayı sıkıntı yaşamadık.

"Atınç'a 5 milyon Euro veriliyor da..."

Atınç'a 5 milyon Euro veriliyor da Josef de Souza için 8 milyon Euro verilmez mi? Kendisi 4 kulüp istiyordu. Bonservis için sıkıntılar oldu. 

"Emre'yi Terraneo ile birlikte gönderdik"

Vitor Pereira, 'Benim sistemimde Emre oynayamaz' dedi, gönderdik. Terraneo da aynı fikirdeydi. Fenerbahçe'den kimin gitmesi gerekiyorsa, o gider. Emre de gitti ancak nankörlük etmeyen her kimsenin kapısı kulübe açık. Ben Emre'yi Avrupa'da eğitime göndermek istedim ve dedim ki 2 sene sonra Terraneo'nun yerine geç; o kabul etmedi.

Maç başı ücretinde prensibimiz değişti

41.7 milyon Euro bonservis parası ödedik. Bundan sonra yapılan her transferde futbolculara maç kazanıldığı takdirde maç başı ücreti vereceğiz. Giden futbolcuların bize maliyeti 24.7 milyon Euro idi. Yeni transferlerin bize maliyeti yıllık 27 milyon Euro civarında" Aradaki fark 3 milyon Euro bile değil.

Terraneo: "Feghouli için Valencia ile artık..."

Feghouli bizim için önemli bir oyuncu. Dün akşamki sonuçtan sonra Valencia ile fazla konuşmayacağız diye sanıyorum. "Feghouli dışında başka alternatiflerimiz de var. Sağ kanat için arayışlarımız sürüyor. İki hoca adayımız vardı. Biri Capello'ydu. Biz Vitor Pereira'yı tercih ettik. Vitor ile çalışmaktan dolayı mutluyum. Rize maçında 6 yeni transfer oynadı. Yeni bir şey yapıldığında zamana ihtiyaç vardır. Fenerbahçe bu ihtiyaçta da kazanacaktır."
 
"Yandex projesiyle Messi'yi alabiliriz"
 
Geçen sezon Adidas'ın sattıkları ile beraber 350-400 bin dolayında forma sattık. 1 milyon üyede 40 binleri geçen bir seviyedeyiz. Kombine kartlardan toplamda 80 trilyon gelir elde ettik. Yandex projesi güzel gidiyor. Yandex projesiyle gerekirse Messi'yi alacağım. En azından konuşacağım"

"Arda'ya 5 milyon Euro teklif ettim"

Arda'ya 2011'de 15 milyon Euro teklif ettim. Barcelona'ya transfer olduğunda 5 milyon Euro teklif ettim gelmedi. Futbolculuğunu çok seviyorum. Ribery ayrılmak istiyordu. Menajeri söyledi. Galatasaray'a ayıp olur diye almadım.

"Bülent Arınç'ın vicdanı rahat mı?"

Bülent Arınç'a da buradan sesleniyorum. Hakkımda 6 küsür sene ceza verdiler. Vicdanı rahat mı? "Eski Cumhurbaşkanı acaba bizim hakkımızda hazırlanan dosyaları vicdanen kabul ediyor mu? Abdullah Gül acaba bizim hakkımızda hazırlanan dosyaları vicdanen kabul ediyor mu?

"Türkiye'de sivil ihtilal oluyordu"

Trabzonsporlular hala kupa diyor. Türkiye'de sivil ihtilal yapılıyordu farkında değil bunlar. Bak şimdi kaçıyorlar hepsi. Eski TFF Başkanı Levent Bıçakcı, bizim olaylarda Trabzonspor'a akıl hocası oldu. Böyle bir şey olabilir mi? 

"Şenes Erzik bize bir şey yapmadı"

Şenes Erzik bizim hangi davamızda bulundu? Bize hiçbir şey yapmadı. Randevu bile alamıyoruz. CAS davasını biz çekmedik. Çektirdiler. Şenes Erzik çıksın açıklasın.

"Hakem odasına girmedim"

Hakem odasına hiç girmedim.Sadece koridorda karşılaştım hakemlerle. Düşüncelerimi söyledim. Cüneyt Çakır'ın hakemliğini beğenmiyorum.
 
"Ben burda olduğum sürece Vitor Pereira kalacak"

TRT devlet televizyonu. Artık devlet televizyonları ipin ucunu kaçırdı. TRT'de Vitor Pereira 9 maç kalamaz diyen arkadaşa söylüyorum, ben burada olduğum sürece Vitor Fenerbahçe'de olacak"

Terraneo: Sow için teklif aldık
 
Sow için gelen 15 milyon Euro'lık teklifi reddettik. Sow bizim için çok önemli bir oyuncu. Sow için 17 milyon Euro verilirse yapılacak bir şey yok.
 
"Sow huzur bozarsa affetmem"
 
Sow bana gitmek istemiyorum dedi. Sonra, gitmek istemiyorum idmana çıkmam diyormuş.Sow yolcu görünüyor. Kafasını karıştırmışlar. Ya yolcu, ya tribüne yolcu. Huzuru bozarsa onu asla affetmem.
 
"Ersun Yanal'ın yaptığı doğru değil"

Ersun Yanal'ın Lig TV'ye yorumcu olması doğru değil. Benim gönderdiğim adam benim takımım hakkında nasıl yorum yapacak! Lig TV'nin yaptığı yanlış. Tasvip etmiyorum. İsmail Kartal görevi bıraktıktan sonra kendisini eğitime göndermek istedim.

"Basın aleyhte haber yapıyor"
 
Yunan takımıyla maç oynuyoruz. Türk medyası olmuş Yunan medyası. Yok faul varmış golde. Ya siz napıyorsunuz? Basın 'Fenerbahçe faulle gol attı' diye haber yapıyor. Bırakın da bir de Fenerbahçe faulle gol atsın ya.

"Kupa Trabzon'a verilebilir"

Mahkeme şike yaptı derse, Trabzon halkı haklıdır. Kupa elbette onlara gidecektir.

"Milli takıma oyuncu göndermeyeğiz"

Ergin Ataman milli takıma devam ederse biz sporcu göndermeyeceğiz. Ceza versinler. Benim muhattabım artık Ergin Ataman değil. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'dır. A Milli Basketbol Takımı'nda Fenerbahçeli basketbolcu oynamayacak. Yarın konuşacağım. Avrupa Şampiyonası'nda oynamayacaklar

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!