comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Gökhan Gönül'e küfür eden taraftara ceza

26 Ağustos 2015, Çarşamba 09:40
Gökhan Gönül'e küfür eden taraftara ceza

Galatasaray-Fenerbahçe maçında Gökhan Gönül'e küfretmesi kameralara yakalandığı belirtilen taraftarın, 2 yıl 4 aya kadar hapsi ve seyirden men edilmesi istendi.

Türk Telekom Arena Stadı'nda 18 Ekim 2014 tarihinde oynan derbi maçta Gökhan Gönül'e küfrettiği belirtilen Selçuk Ş. hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede şüphelinin maç başlamasıyla birlikte sürekli sahadaki futbolculara bağırdığı anlatıldı. Şüphelinin taç atmak için saha kenarına gelen Gökhan Gönül'e yönelik de sinkaflı sözlerle küfrettiği kaydedildi. Küfür ifadelerinin maçı canlı yayınlayan kanalın görüntülerine de yansıdığı belirtildi. Maçın görüntülerini izleyen Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlileri, küfrettiği tespit edilen şüphelinin eşgal ve pasolig kartından kimliğinin belirlendiği ifade edildi. Şüpheli hakkında düzenlenen seyirden men fezlekesinin savcılığa gönderildiği anlatıldı. Savcılık ayrıca maçı televizyondan izleyen ve söz konusu küfür nedeniyle ihbarda bulunan iki kişinin şikayeti üzerine açılan dosya ile emniyetten gelen dosyanın birleştirildiğini belirtti.

Soruşturma üzerine Gökhan Gönül'ün olaydan haberdar edildiğini aktaran savcılık, görüntüleri izleyen Gönül'ün şikayetçi olduğunu kaydetti. Şüpheli Selçuk Ş.'nin ise suçlamayı kabul etmediği ifade edildi.
Maç görüntülerinin bilirkişiye gönderildiği ve bilirkişi raporunda, "Şüphelinin müşteki Gökhan Gönül'e yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfrettiği ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı" denildiği anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Selçuk Ş.'nin alenen hakaret etmek suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca şüphelinin seyirden men tedbiri uygulanması istendi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!