comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım: 'Ibrahimovic ve Robben'le görüştük'

24 Ağustos 2015, Pazartesi 18:03
Aziz Yıldırım: 'Ibrahimovic ve Robben'le görüştük'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

FutbolArena - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım CNN Turk ekranlarında canlı yayın konuğu olarak gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar
"Hepimizde yorgunluklar oldu"

Artık ülkenin kan gölü olmasının önüne geçilmeli. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diyoruz. 3 Temmuz'da yaşanan travmanın sonunda hepimizde yorgunluklar oldu. Bu yorgunlukları aşmak için bir kan değişikliği gerekiyordu. Bütün branşlarda yenilik yaptık. 

"Pereira'yı Terraneo istedi"

Terraneo'yu 2000'den beri tanıyoruz. Bazı transferlerde bizimle çalıştı. Bu sene de teklif yaptık, kabul etti. Teknik Direktör seçimini Terraneo yaptı. Dedi ki ben bununla çalışmak istiyorum. Tamam dedik.

"Feghouli istediğimiz bir oyuncu"


Valencia, Monaco ile oynayacağı rövanş maçını bekliyor. Satma kararı verdikten sonra görüşmeler başlayacak. İstediğimiz bir futbolcu. Sağ kanada bir transfer yapacağız. Başka isimler de gündemde.

"Hedefimiz Avrupa Ligi'nde final"

Türkiye Ligi zor bir lig. Belki Şampiyonlar Ligi ve UEFA ligi daha kolay. Hatta UEFA Avrupa Ligi. UEFA ligi Türkiye Ligi'nden daha kolay. Hedefimiz Avrupa Ligi'nde final oynamak.

John Terry transfer edilecek mi?

Terry'yi yazıyorlar. Terry kaç yaşında? Alves'i neden gönderiyoruz? Ben burada olursam, oraya genç oyuncu transfer ederim. Daha çok oyuncu gelecek. Gençleri dolduracağız.

"Robben ve Ibrahimovic'i alabilecek gücümüz var"

Fenerbahçe'nin şu an Robben ve Ibrahimovic'i alabilecek gücü ve kararlığı vardır. Yarın Messi ve Ronaldo'yu alabilmek için Yandex anlaşması yapılmıştır. Fenerbahçe taraftarları Messi'yi Ronaldo'yu alabilir.

"Ibrahimovic ile görüştük"

Ibrahimovic'i, Galatasaray'a diye siz basın yazdınız. Ben buradan söylüyorum. Herkes duysun. Ibrahimovic de duysun. Gelecek olan katkılara göre Ibrahimovic ile görüşme yaptık. Ibrahimovic'in menajerini aradık. Bize 'eğer Türkiye'ye gelirsek, Fenerbahçe'ye geliriz" dediler. Ibrahimovic yılda 14 milyon euro alıyor. Bu paraları ona verebileceğimizi menajerine söyledik.

"Robben'i Bayern Münih bırakmadı"

Robben ile ilgili gittik, konuştuk. Kulüp onu bu sene elinden çıkarmak istemediğini söylediği için transfer yapılamadı. Robben'i Bayern Münih bıraksa transferi yapardık.

"Ben buradayım, kaçmıyorum"

2011'de Metris'e girdiğimde bilgisayar kullanmıyordum. Kullansaydım benim bilgisayardan çok evrak çıkardı. Interpol filan arıyor deniliyor benim için. Buradayız, kaçmıyoruz. Kaçacak dediler benim için. Bana kaçacak diyenler kırmızı bültenle aranıyor.

"Türkiye'de alt yapıdan futbolcu şansla çıkar"

Bu kafayla Türkiye'de şansla futbolcu çıkar. Alt yapıya her yıl 5 milyon TL harcıyoruz ama eğitmenlerimiz yetersiz. İnşallah Ozan olacak. Bir de Salih işte. Yani 3-5 anca çıkar yani. Alt yapıdaki çocuklar 20 yaşından sonra ortalıkta yok. Niye yok? Eğitim yok... Eğitim yok... Eğitim yok...

Moussa Sow satılacak mı?

Sow'a 15 milyon euro'ya kadar teklifler geliyor. 17 milyon euro'yu verirlerse Sow'u alabilirler. Ancak biz Terraneo ve hocamızla konuştuk. Sow'un kalmasını istiyoruz.

Ozan Tufan'ın serbest kalma bedeli

Ozan Tufan 2 sene bir yere gidemez. 2 sene sonra 25 milyon euro'ya serbest kalma maddesi olacak.

"İspiyoncularla hesaplaşacağız"

Mahkeme lehimize karar verirse kötü şeyler olacak. 3 Temmuz'da yalan dolan haber yapanlarla hesaplaşacağız. Bütün ispiyoncularla hesaplaşacağız. 1 yıl boşuna Metris'te yattık. Federasyonla, başkanıyla, UEFA'yla, CAS'la hepsiyle hesaplaşacağız.

"Cüneyt Çakır faulü görmüyor"

Cüneyt Çakır çok büyük hakem olduğu için; Josef de Souza kafa vurmak isterken, adam ayağıyla vuruyor. Hoca faulü görmüyor.

"Ergin Ataman vatani görev yapmak istiyorsa Diyarbakır'a gitsin"

Milli takımlarda kulüp antrenörlerinin görev almasına karşıyız. Ergin Ataman diyor ki milli takımda vatan görevi yapıyoruz. Vatan görevi yapanlar İtalya'ya gidip kamp yapmasınlar. Vatan görevi yapıyorlarsa Diyarbakır'a gitsinler, Siirt'e gitsinler o zaman onların alnından öperim.

"Transferlerde bizim katkımız yok"

Bu sene hiçbir transfer bizim katkılarımızla yapılmadı. Tüm transferler Fenerbahçe'nin kendi kaynaklarından karşılandı. Fenerbahçe artık Avrupa'nın büyük bir kulübü olma adımını atıyor.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!