comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Süper Lig'de ilk haftanın programı 2015

14 Ağustos 2015, Cuma 12:53
Süper Lig'de ilk haftanın programı 2015

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu bugün start alıyor.

FutbolArena Detay - 2015-2016 Hasan Doğan sezonunda heyecan bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla başlayacak.

Süper Lig ne zaman sona erecek?
Lig'in ilk yarısı 17. haftada oynanacak maçlar sonrası 27 Aralık'ta bitecek. İkinci yarı ise 17 Ocak'ta başlayacak. Süper Lig'de sezonun bitiş tarihi ise 22 Mayıs 2016 olacak.

4 büyüklerde son durum

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe açılış maçını yapacak. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Eskişehirspor'u ağırlayacak olan sarı lacivertliler taraftarı önünde 3 puanla başlamak istiyor. 37 bin kombine satan Fenerbahçe bunun yanında yıldız transferleriyle de dikkat çekti.

Son şampiyon Galatasaray ise sezonu Medicana Sivasspor deplasmanında açacak. Transfer döneminde suskun kalan sarı kırmızılılar, Süper Kupa'da Bursaspor'u mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. 

Transfer dönemini hareketli geçiren bir başka takım olan Beşiktaş da sezona yeni teknik direktörüyle başlayacak. Şenol Güneş yönetiminde siyah beyazlılar ilk hafta Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Beşiktaş'ta yeni transfer arasında Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Rhodolfo dikkat çekiyor.

Sezona kaosla başlayan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Takımın Sportif Direktörlüğüne Süleyman Hurma getirildi. Ardından teknik direktör olarak Şota Arveladze ile anlaşma yapıldı. Yapılan transferlerden Süleyman Hurma ile Onur Kıvrak'ın yaşadığı tartışmaya kadar sürekli bir kavga ortamı olan bordo mavililerde şu sıralar sular durulmuş gibi görünüyor. Trabzonspor sezona Bursaspor'u ağırlayarak başlayacak.

Derbiler ne zaman oynanacak?

Süper Lig'de ilk derbi 6. haftada Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak. 9. hafta Fenerbahçe-Galatasaray ve 15. hafta Beşiktaş-Galatasaray derbileri yapılacak.

14 yabancı 14 yerli kuralı

Yeni sezonda kulüplerin isteği doğrultusunda yabancı kuralında değişiklik yapıldı. Buna göre takımlar 14 yabancı oyuncu transfer edebilecek. Fakat kadroda 14 Türk oyuncunun yer alması zorunlu olacak. Ayrıca 18 kişilik maç kadrolarında da en az 7 yerli oyuncu bulunmak zorunda. Takımlarda 11 yabancı futbolcu aynı anda sahada görev yapabilecek. 

11 takım yeni teknik direktörle başlayacak

Süper Lig'de 18 takımın 11'i sezona yeni teknik direktörleriyle başlayacak. Bunlar, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu, Kayserispor ve Osmanlıspor.

Süper Lig'de görev yapacak 18 teknik direktörün 14'ü Türk, 4'ü ise yabancı.

6 yeni stat hizmete girecek

Bu sezon 6 tane yeni stadın hizmete girmesi bekleniyor. Beşiktaş, Trabzonspor, Antalyaspor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor yeni statlarında taraftarları karşısına çıkmayı hedefliyor.

İlk haftanın programı

14 Ağustos Cuma

22.00 Fenerbahçe - Eskişehirspor

15 Ağustos Cumartesi
21.00 Trabzonspor - Bursaspor
22.00 Medipol Başakşehir - Antalyaspor
22.00 Medicana Sivasspor - Galatasaray

16 Ağustos Pazar
21.00 Osmanlıspor - Kayserispor
21.00 Torku Konyaspor - Akhisar Belediyespor
22.00 Gaziantepspor - Kasımpaşa
22.00 Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş

17 Ağustos Pazartesi
22.00 Gençlerbirliği - Çaykur Rizespor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!