comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Mehmet Topal'ın saldırı sonrası verdiği ifade

12 Ağustos 2015, Çarşamba 09:30
Mehmet Topal'ın saldırı sonrası verdiği ifade

Silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal ve aracındaki genç isim Uygar Mert Zeybek yaşananları anlattı.

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Mehmet Topal aracıyla giderken silahlı saldırıya uğramasının ardından Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne soluğu aldı. İşte Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşananlar ve Mehmet Topal ile Uygar Mert Zeybek'in anlattıkları...
 
İki polis memuru Topal'a sorular soruyor ve olayın oluş biçimini anlamaya çalışıyordu. Yanında ise Uygar Mert vardı. İkisi de şaşkındı. Sonra odadan çıktılar ve başka bir odaya alındılar. Orada da başka bir ekibe bilgi verdiler. İkilinin anlattıkları ile sürekli not alan emniyet birimleri bir yandan da bu notları hızla arkadaşlarına iletiyordu. Mehmet Topal ifadesini verdi ve odadan çıktı. Uygar da oradaydı.
 
“Kimseyle alacak verecek meselem yok”

Neler oldu Uygar?

- Abi hiç anlamadım. Bir anda olup bitti. Ne olduğunu kavrayamadık.
 
- Geçmiş olsun Mehmet.

- Sağol abi...
 
O arada bir polis memuru araya girdi ve şu soruyu yöneltti:

- Mehmet biriyle alacak, verecek davan mı vardı?

- Hayır. Benim ne kimseye borcum var ne de her hangi biri ile bir sıkıntım. Alacağım dahi yok. Böyle bir şey mümkün değil.
 
Hemen araya girdik ve sorduk:

- Silah sesi olduğunu anladın mı?

- Önce bir gürültü duydum. Silah olduğunu anladım. Sonra arabanın camı bana doğru esnedi.
 
"O AN, 'KEŞKE BANA DOĞRU SIKILSAYDI' DEDİM"

Ne hissettin o an?

- Hemen Uygar'a döndüm. Sağını, solunu yokladım. Çocuğa bir şey oldu diye korktum. Bir şey yoktu rahatladım. O an tek düşüncem şu oldu: “Keşke bana doğru sıkılsaydı o kurşun” dedim. Bir sorununuz varsa bana sıkın kurşunu. Bana gelse hiç önemi yok. Ama Uygar'a geldi diye çok korktum. Ben kurşunu yerdim. Ama Uygar daha çocuk. Olayın nedenini, sebebini anlamış değilim.
 
Bu sırada polis memurları Mehmet Topal'a, Sancaktepe Emniyet Müdürü'nün kendisini beklediğini ilettiler. Emniyet Müdürü Mehmet Topal, Mehmet Topuz ve o sırada emniyete giren Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nu yaklaşık 10 dakika odasında ağırladı ve olayla ilgili görüşlerini aldı. Topal, inceleneceği için aracıyla değil müdürün arabasıyla evine gitti.
 
Organize eylem ve cinayete tam teşebbüs

İsttanbul Emniyet Müdürlüğü, Mehmet Topal'a yapılan saldırıyı dört koldan araştırıyor. Emniyet yetkililerinin ilk değerlendirmelerine göre saldırı organize bir eylem ve cinayete teşebbüs. Zaten bu sebepten dolayı araştırmayı cinayet şube ele almış durumda.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!