comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Erman Toroğlu: 'Vitor Pereira'nın yaptığı takımını satmaktır'

06 Ağustos 2015, Perşembe 16:30
Erman Toroğlu: 'Vitor Pereira'nın yaptığı takımını satmaktır'

Erman Toroğlu, Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'e elenmesindeki en büyük sorumlu olarak teknik direktör Vitor Pereira'yı gösterdi.  

Erman Toroğlu, Sabah Gazetesi'ndeki yazısında Vitor Pereira'nın yaptığının amiyane tabirle takımını satmak olduğunu söyledi. 

İşte o yazı:
 
Vatan, millet, cumhuriyet... Hep aynı hikaye. Sonra aynı sonuç. Vatan, millet, cumhuriyet tamam da bunları kim uygulayacak? Öyle bir havaya sokuyoruz ki bırakın yerliyi yabancı da o havaya giriyor. Fenerbahçe teknik direktörünün olduğu gibi. Dün akşamı gözünüzün önüne getirin, sarı-lacivertliler 1-0 mağlup. Olabilir. İyi oynamaya başladılar, rakibe baskı kurdular. Her an gol gelebilir. Ama amatör teknik direktör Pereira'nın yaptığı hareketle Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden gitti. Pereira hırslı olabilir. Bu işi heyecanla da yapabilir ama dün akşamki hareketiyle daha henüz olgunlaşmış bir teknik direktör olmadığını gördük. 
Senin kulübün milyon Euro'lar yatırarak takım kuruyor. Onların başına da seni getiriyor. Sen geminin kaptanısın. Senin gemin okyanusa açılıyor. Ama sen bu takımı okyanusta yalnız bırakıyorsun. Futbolda bir laf vardır, amiyane. Tamamen benzetme. Takımını satma denen olay, işte budur. Bakınız istediğiniz kadar çok futbolcu alınız. Türkiye'de bunun çok örnekleri var. Fazla uzağa gitmeyin. F.Bahçe'ye Anelka geldi. Sarı-lacivertlilerin Denizli'de şampiyonluğu kaybettiği maçta Anelka yedek kulübesindeydi. Ama aynı Anelka ertesi yıl İngiltere'de gol kralı oldu. Anelka mı yanlıştı, biz mi? Cevabı çok net ve basit. Lucescu'nun takımı çok futbolcu satmış, çok zayıflamış. Lucescu, G.Saray'ın çok futbolcu sattığı devirde de geldi, takımı aldı götürdü. Ama o Lucescu'yu G.Saray sattı. O Galatasaray'ın sattığı Lucescu 11 yıldır Shakhtar Donetsk'in başında. 

Bakın beyler kendinizi kurtarmak için büyük büyük kulüpleri kullanmayın. Millet artık aptal değil. Nani'yi 28 yaşında Manchester United satıyorsa bunu sorgulayacaksın. Yoksa dün akşamki gibi olursun. Aslında bu maç İstanbul'da ilk 15 dakikada da biterdi. Çok transfer yaparak başarılı olamazsınız. Yerinde transfer yaparak başarılı olursunuz. Bakın şimdi bin tane ulema konuşacak. F.Bahçe 4-2-4 oynasaydı, 4-2-1-3 oynasaydı, orta sahada bu olsaydı, geri dörtlüye bu girseydi diye. 
Bu turu F.Bahçe geçseydi haksızlık olurdu. Ama şunu söyleyeyim bu F.Bahçe Türkiye Ligi'ni çok renklendirecek. Teknik direktörüyle, futbolcusuyla, başkanıyla...
Enterasan bir lig bizi bekliyor. Daha da doğrusu hakemleriyle... Türkiye'de bu yıl müthiş bir orta oyunu seyredeceğiz. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. İnşallah yanılırım. Bu yazıyı saklayın, sezon sonu yeniden tartışırız.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!