comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fred'in doping testi pozitif çıktı! Şimdi ne olacak?

01 Ağustos 2015, Cumartesi 00:07
Fred'in doping testi pozitif çıktı! Şimdi ne olacak?

Brezilya Futbolu Federasyonu, Shakhtar Donetsk'li Fred'in doping testinin pozitif çıktığını açıkladı. Peki şimdi ne olacak? 

FutbolArena - Brezilya Futbol Federasyonu ve CONMEBOL'un yaptığı resmi açıklamada Shakhtar Donetsk'li Fred'in doping testinin pozitif çıktığı açıklandı. Peki bu durumda ne olacak?

31 Temmuz Cuma günü Radyospor'a konuşan Avukat Alpay Köse şu açıklamayı yaptı:
"UEFA tedbir kararı koymadığı için Fred'in oynamasında sakınca yok. Ayrıca oyuncunun kanında doping maddesine rastlanan organizasyon Copa America. Dolayısıyla oyuncunun kanında dopinge rastlanması halinde yerel federasyon ve CONMEBOL tedbir uygulayıp ona göre ceza verir. Fred'in UEFA'nın herhangi bir organizasyonunda Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi'nde doping almadığı için UEFA'nın bu konuda herhangi bir yaptırımı söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı. 

Önemli Detay - Öte yandan Brezilya Futbol Federasyonunun yaptığı açıklama kafalarda soru işareti bıraktı. Resmi açıklamada "Fred'e bu ilaçlar bizim tarafımızdan verilmedi" ifadesi geçiyor. Böyle bir durumda eğer söz konusu ilaçlar Shakhtar Donetsk kulübü tarafından verildiği tespit edilirse o zaman UEFA'nın Shakhtar-Fenerbahçe maçıyla ilgili yaptırımı söz konusu olabilir -k, UEFA'nın da bundan ötürü Fenerbahçe'nin başvurusunu kabul ettiği düşünülüyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!