comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şekip Mosturoğlu: 'Kenan Evren Lisesi hukuka aykırı işgal ediliyor'

25 Temmuz 2015, Cumartesi 15:30
Şekip Mosturoğlu: 'Kenan Evren Lisesi hukuka aykırı işgal ediliyor'

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Fenerbahçe olarak var olabilmemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıyla mümkündür. " dedi.

Vefa Küçük, son kongrede seçilen Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyelerini bir kez daha tebrik ederek, başladığı konuşmasında, "Fenerbahçe tarihinin en uzun süreli başkanlığını yapan değerli Başkanımız, inşallah buna 3 yıl daha kıdem ekleyerek, Allah nasip ederse 20. yılını idrak edecek. Başkanımızın döneminde kulübümüz çağ atlamıştır, çıtayı olabildiğince yukarılara taşımıştır. Önümüzdeki dönemde de kendi çıtasını daha da yukarılara götürmeye gayret sarf edecektir. Bu uzun ve meşakkatli yolda başkanımıza ve kurul üyelerimize başarılar diliyorum." dedi.
Son günlerde şer odaklarının ülkemizdeki demokrasiyi yıkmak ve halkın huzurunu bozmak için elinden gelen her şeyi yapmaya başladığını belirten Vefa Küçük, "Hükümetimiz, kahraman ordumuz ve polis teşkilatımız bunların hakkından gelmeye başlamıştır. Fenerbahçe olarak var olabilmemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıyla mümkündür. Ülkemizde demokrasi olmalı ve ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozan kim varsa buna karşı gelinmelidir. Biz siyasetle uğraşmıyoruz ancak ülkemizin geleceği bakımından, camiamızı ve bizi derinden üzen olaylarla karşı karşıyayız. İnşallah kısa zamanda bu şer orakları hak ettikleri cezayı alır. Ülkemiz demokratik şekilde huzur içinde yaşamaya devam eder." diye konuştu.

Geçen sezonun, Fenerbahçe için, tüm branşlar göz önüne alındığında başarılı geçtiğini belirten Vefa Küçük, "Yönetimimizin son 1 aydır yaptığı faaliyetleri yakınan takip ediyoruz. Yeni bir yapılanma bize yakışan yeni yapı, başkan ve ekibi tarafından titizlikle kurulmaya başladı. Bunun meyvelerini bu yıl görürüz ve Mayıs ayında özlediğimiz şampiyonluğu yakalarız." diyerek sözlerini bitirdi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KENAN EVREN LİSESİ'Nİ HUKUKA AYKIRI BİR BİÇİMDE İŞGAL EDİYOR
Son 3 aylık dönemde aramızdan ayrılan divan üyelerinin isimlerinin okunmasının ardından, Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu, son kongrede kendilerini seçenlere bir kez daha teşekkür ederek, yeniden yargılamada, 8 Temmuz'da son duruşmanın yapıldığını belirtti. Duruşmada taraflardan esas hakkında mütalaa istendiğini, çıkacak kararla aklamanın olacağına inancının tam olduğunu söyleyen Mosturoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Protokolle Fenerbahçe'ye verilmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kenan Evren Lisesi'ni hukuka aykırı bir biçimde işgal ettiğini belirterek, bu nedenle hazinenin gelirlerden olduğunu kulübün de gerekli tasarrufları yapamadığını söyledi. Mosturoğlu, "Bir deprem sonrası yıkılma riski taşıyan Kenan Evren Lisesi'nde ileride doğacak her türlü sorunun tek sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı olacaktır." dedi.

Fenerbahçe'nin inşa ettiği 3 modern okulda eğitimin sürdüğünü belirten ve Fenerbahçe'nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyen Mosturoğu, "Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu taşınmazı hukuka aykırı olarak elinde tutmaktadır. Bu konuda önümüzdeki günlerde suç duyurularında bunulacak, oluşan zararın tazmini için tazminat davaları açılacaktır." diye konuştu.

"FENERBAHÇE ÜLKER, ARTIK SADECE 'FENERBAHÇE' OLACAK"

Topuk Yaylası Tesisleri'ne dünya çapında gösterilen ilgiden memnun olduklarını, Ankara İncek Tesisleri'nin işlevsel önemi ve değerinin her gün arttığını, Todori Tesisleri'nin yenileneceğini belirten Mosturoğlu, şöyle konuştu:

"Basketbola ilişkin önemli değişiklikler olmuştur. Ülker Ailesi'ne ve Sayın Murat Ülker'e bugüne kadar basketboldaki beraberliğimiz nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Basketbolda yeni sezonda sadece Fenerbahçe adıyla mücadele edilecektir. Ülker grubu 2 yıl süreyle formaya göğüs reklamı verecektir. Tüm faaliyetler ve buna ilişkin bütçe kulübümüz tarafından karşılanacaktır. Fenerbahçe Ülker Arena salon işletmesi kulübümüz tarafından yapılacak, tüm basketbol ve voleybol maçları da Arena'da oynanacaktır."

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ SİLİVRİ'DE KURULACAK"

Fenerbahçe şubeleşme aşamasının tamamlandığını, ikinci aşamada saha çalışmalarıyla üye kaydı yapılacağını belirten Mosturoğlu, "Çeşitli aktivitelerle üye sayısı artırılacak, yeni üye kaydı yapılacak. Çocuk ve gençlik kulübümüzün tanıtımı önümüzdeki günlerde yapılacak. Doğumundan başlayarak Fenerbahçeli bir nesil yetiştirilecek. Fenerbahçeli aileler, doğumlarından itibaren çocuklarını üye yapabilecek. Doğuştan Fenerbahçeli nesiller Fenerbahçe'de geçerli olacaktır." dedi.

Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili çalışmalar devam ettiğini belirten Mosturoğlu, "Üniversitemizin kuruluş çalışmalarında destek veren YÖK Başkanı ve YÖK mensuplarına ve üniversitenin kurulacağı İstanbul Silivri İlçesi'nin belediye başkanına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

"TERRANEO, KENDİSİNE VERİLEN PERSPEKTİF GEREĞİNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTIR"

Yeni sezon formalarına büyük bir ilgi olduğunu ve yeni rekorlara ulaşacaklarını da söyleyen Mosturoğu, Profesyonel Futbol Takımı'nda yeni bir yapılanmaya gidilerek Giuliano Terraneo ile 2 yıllık anlaşma sağlandığını belirterek, "Sayın Terraneo, kendisine verilen perspektif gereğince çalışmalara başlamıştır. Teknik direktör Vitor Pereria ile yeni teknik ekip oluşturulmuştur. Takımımızın yeniden yapılandırılması konsunda çalışmalar devam etmektedir. Takımımızdan ayrılan ve hepsi iyi insan olan, Kulübümüzün şanlı tarihine geçen bu büyük futbolculara teşekkür ediyoruz. Güçle bir duruş sergileyen, yeni ve güçle kadrosunun oluşmasını sağlayan Başkanımıza da teşekkür ediyoruz." dedi.

Futboldaki yeni transferleri aktaran Mosturoğlu, "Yeni güçlü ve rekabetçi bir kadro oluşturuldu. Emenike ise 1 yıl süreyle Al Ain kulübüne kiralık verilmiştir. Yeni hazırlıklar yapılmıştır. Takımımıza güvenimiz tam olup başarılar diliyoruz." dedi.

Mosturoğlu, diğer amatör şubelerde yapılan çalışmalar, transferler ve elde edilen başarıları sıralayarak konuşmasını tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!