Kocaman'ın açıklamalarındantarafından derlenenler şu şekilde:
"Şu ana kadar hem rakip takımın hem de taraftarlardan beklediğimizin çok üstünde karşılama gördük. Teşekkür etmek boynumuzun borcu. Beklenenden kolay ve rahat bir zaman geçirdik.
İlk yarı başlarken kalite farkı 15-20 dakikada bizim lehimize gözüktü. Ancak 15-20 dakikanın ardından kaybettik kontrolü. Rakip tatlı sert oyunuyla kontrolü eline aldı. İkinci yarı topun ve sahanın kontrolünü ele geçirmeliydik, bunu yaptı oyuncular. Gol bizim adımıza maçın kreması oldu."
Rıdvan Dilmen'in 'Bu kadro yapısında pozisyon sayısı fazla değil miydi?' şeklindeki sorusuna "Hangi kadroyu yaparsanız yapın basit top kayıpları yaparsanız, hangi kadro yapısıyla çıkarsanız çıkın pozisyon verirsiniz. İkinci yarı durum tersine döndü. Oyuncu yapısından ziyade pas oranının yükselmesinden kaynaklıydı. İkinci yarıda aynı futbolcular sahadaydı" cevabını veren Kocaman, 'Londra'da Chelsea karşısına çıksanız, bu kadroyla mı çıkardınız?' sorusuna ise "Bilmiyorum. Bugünkü kadro, en güçlü, en iyi kadromuzdu. Herhalde öyle olurdu" diye cevap verdi.
Basın toplantısı
Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada ise, özellikle maçın ilk 15-20 dakikasının istedikleri şekilde geçtiğini belirterek, ''20. dakikadan sonra rakibimiz oyunu biraz sertleştirince maçın kontrolünü yitirdik. İlk yarının son 20 dakikasında geriye de düşebilirdik'' dedi.
İkinci yarıda hemen kontrolü ellerine aldıklarını, sahaya iyi yayıldıklarını ve topu hızlı dolaştırdıklarını anlatan Aykut Kocaman, ''Maçın sonuna kadar tamamen kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirip, golü de bulduk. Zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmanın sevinci içindeyiz'' diye konuştu.
Bütün Fenerbahçeliler'in istediği tablonun UEFA Avrupa Ligi'ndeki tablo olduğunu kaydeden Kocaman, aynı durumu ligde de yansıtmak istediklerini söyledi.
-''AEL Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi''-
''Bütün Müslümanlar'ın Kurban Bayramı'nı kutluyorum'' diyen Kocaman, AEL Limassol Kulübü'ne de konukseverlikleri için teşekkür etti.
Bu deplasmanın sıkıntılı geçmesinin beklendiğini dile getiren Kocaman, ''Bilinen birtakım nedenlerden dolayı sıkıntıların beklendiği ortamda, geldiğimiz andan şu ana kadar hem saha içinde hem de saha dışında AEL Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi. Buradan teşekkür ediyorum. Umarım ve diliyorum aynı konukseverliği biz de orada göstereceğiz'' diye konuştu.
Bir gazetecinin, kazanılan maçlardan sonra da eleştirildiğini söylemesi üzerine Kocaman, ''Biz kazanalım da kim ne derse desin. Yeter ki futbolcular kazanmaya devam etsin'' dedi.
Kocaman, kaleci Volkan Demirel'in milli takımdaki performansıyla kendi takımındaki performansının farklı olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Volkan bu takımın kalecisi. Görevi top geldiği zaman kurtarmak. Görevini iyi yapan bir kardeşimiz. Milli takımla Fenerbahçe performansı arasında çok büyük fark olduğunu sanmıyorum. Oyuncularda inişler çıkışlar olabiliyor. Hata yapıldığı zaman kalecilikte telafisi zor. Son maçı futbol hayatında küçük bir kaza olarak yorumlamak lazım'' ifadesini kullandı.

