comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe - Vitoria Guimaraes maçından notlar

18 Temmuz 2015, Cumartesi 21:07
Fenerbahçe - Vitoria Guimaraes maçından notlar

Sarı-lacivertli takımın 8 yeni transferinden 4'ü, Portekiz temsilcisi karşısında ilk 11'de görev yaparken, Hollandalı futbolcu Robin van Persie maç kadrosunda yer almadı

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ikinci hazırlık maçına Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımı karşısında çıktı.

Kadıköy'de yaptığı ilk hazırlık maçında Ukrayna'nın Dnipro takımına 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, taraftarının önünde oynadığı ikinci hazırlık maçında Vitoria Guimaraes ile karşılaştı.

Teknik direktör Vitor Pereira, yeni transferlerden Simon Kjaer, Luis Nani, Josef De Souza ve Jose Fernandao'ya ilk 11'de görev verirken, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba ve Fabiano Ribeiro, Portekiz temsilcisi karşısında yedek soyundu.

Yeni transferlerden Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ile Raul Meireles maç kadrosunda yer almadı.

Dnipro maçının 11'inde 3 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ukrayna'nın Dnipro takımıyla Kadıköy'de oynanan son hazırlık maçının 11'inden 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerin Dnipro'ya 1-0 yenildiği hazırlık maçında oyuna ikinci yarıda giren Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Moussa Sow, Vitoria Guimaraes karşısında maça ilk 11'de başladı.

Dnipro karşısında ilk 11'de forma giyen Caner Erkin, Samuel Holmen ve Miroslav Stoch ise Portekiz temsilcisi karşısında yedek soyundu.

Portekizli teknik adam, Kadıköy'deki maçta kalede Volkan Demirel'e şans verirken, defansı Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım dörtlüsünden oluşturdu. Savunmanın önünde Diego ve Josef de Souza'yı görevlendiren Pereira, sağ kanatta Luis Nani sol kanatta ise Alper Potuk'a forma verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda ise Moussa Sow ve Jose Fernandao görev aldı.

Abdoulaye Ba eski takımına karşı

Fenerbahçe'nin Portekiz'in Porto takımından kiraladığı Abdoulaye Ba, 2013-2014 sezonunda kiralık olarak forma giydiği eski takımına karşı yedek soyundu.

Maçtan önce eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Senegalli futbolcu, sempatik tavırlarıyla dikkati çekti. 

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle son iki hazırlık maçında forma giyemeyen Sırp futbolcu Milos Krasic de Vitoria Guimaraes karşısında yedek kulübesinde yer aldı.  

"Onlar için de bizim için de zor"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, karşılaşmadan önce yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla eşleşmelerini değerlendiren Pereira, "Onlar için de zor. Bizim için de zor" ifadelerini kullandı.

Taraftar ilgi göstermedi

Fenerbahçe taraftarı, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Sarı-lacivertlilerin bu sezon Kadıköy'de oynadığı ikinci maçta da tribünlerin çok büyük kısmı boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti.

Fenerbahçe Kulübü, maçtan bir gün önce biletleri passolig üzerinden 70 ila 220 liradan satışa sunmuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!