comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Giuliano Terraneo: 'Biz Fenerbahçe'yiz'

17 Temmuz 2015, Cuma 15:27
Giuliano Terraneo: 'Biz Fenerbahçe'yiz'

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo kurayı yorumladı.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının Fenerbahçe ile oynayacağından endişe duyduğunu belirterek, "Ukraynalılar kendisi söyledi bize, 'keşke sizi çekmeseydik' dediler" şeklinde konuştu. 

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde kura çekimi sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Terraneo, "Herkes 'saygı duyulacak rakiplerimiz vardı' diyor ama benim için o olsun bu olsun diye bir seçim yoktu. Biz Fenerbahçeyiz ve tüm saygımızla turu geçeceğiz" dedi. 

Terraneo, Ukrayna ekibinin kendileriyle eşleşmesinden mutlu olmadığını aktararak, "Esas endişe onlarda, Ukraynalılar kendisi söyledi bize, 'keşke sizi çekmeseydik' dediler" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkan ve Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Ozan Balaman ise karşı tarafın hiç mutlu olmadığını söyledi. 

Ukrayna ekibinin çekebilecekleri en güçlü kurayı çektiğini düşündüğünü ifade eden Balaman, "Bizim için de ilk tercihimiz değil ama oradaki beş kulübün hepsi de güçlü kulüpler, hepsi sistem kulüpleri. Shakhtar bu sene bir kaç iyi oyuncusunu kaybetti ama başında hepimizin tanıdığı Mircea Lucescu var. Kendisi çok iyi bir teknik direktör, Türk futbolunu tanıyor ama Fenerbahçe çok iddialı bir ekip, tecrübeli bir ekip. İlk maçın Kadıköy'de olması bence bir avantaj. Özledik çünkü atmosferini ve biz taraftarımızla bu turu geçebileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Shakhtar Donetsk Üst Yöneticisi Sergei Palkin ise, " Çok güçlü bir rakibimiz var ama kura kuradır, oynamamız gerek. Bizim için başka bir takımla oynamak belki daha iyi olurdu ama küresel olmak istiyoruz, büyük yatırımlar yaptık" değerlendirmesinde bulundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!