comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Tuncay Şanlı: 'Aziz Yıldırım her şeyini verdi'

15 Temmuz 2015, Çarşamba 10:25
Tuncay Şanlı: 'Aziz Yıldırım her şeyini verdi'

Katar'da sözleşmesi uzatılmayan Tuncay Şanlı ilk kez konuştu.

Katar'da sözleşmesi uzatılmayan Tuncay Şanlı ilk kez konuştu.
 
“Aziz Yıldırım, Fenerbahçe için her şeyini vermiştir, vermeye devam etmektedir. Umarım bundan sonraki yıllarda daha büyük başarılar gelir”
 
Türk futbolu için en özel isimlerdensin. Yıllar geçse de bu durum değişmiyor. Bunu neye bağlıyorsun?
 
Yaptığınız işin maddi bir karşılığı vardır tabi ki ama manevi olarak karşılığı çok daha önemlidir benim için. Hem işinizden dolayı hem de karekterinizden dolayı halen sevilmek, değer verilmek para ile satın alınacak şeyler değildir.
 
Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde top oynadın. Son bir senedir Katar'dasın. En çok keyif alarak oynadığın yer neresi bugüne kadar?
 
İngiltere bana göre futbolun 1 numarasıdır. Futbolu sadece eğlence olarak görmeleri, futbolcuya olan saygıları... Her anlamda keyif alarak oynarsınız orada.
 
Umm Salal takımı ile yollarını ayırdığın doğru mu? 
 
Sözleşmem zaten 1 yıllıktı ve bitti. Çok güzel bir sezon geçirdim takım arkadaşlarım ve kulüp çalışanları ile birlikte. Başka bir kulüple anlaşıp Katar'da devam etmeyi umuyorum.
 
Toplamda 13 golün var. Takımın yükselişinde önemli rol oynadın. Sözleşmeni neden yenilemediler sence?
 
Takıma katkı sağladığımı düşünüyorum hem saha içinde hem de saha dışında. Açıkçası sezon bittiğinde sözleşmemin uzatılmasını bekliyordum ama öyle olmadı. Umarım yeni sezonda olur ama olmazsa başka takımlardan gelecek tekliflere de açığım. 
 
Kırgın mısın?
 
Kırgın değilim ama sezon bitiminde karşılıklı oturup ciddi bir şekilde konuşmak isterdim. Bülent Uygun hocam çok fazla baskı yaptı ama kulüp onun kadar beni istemedi. Yeni sezonda göreceğiz katkımın karşılığı ne olacak...
 
Bülent Uygun ile çalışmak nasıl bir deneyimdi?
 
Öncelikle Bülent hocama teşekkür etmek istiyorum, bana inanıp, güvenip yanına aldı. Futbol bilgisi, futbolcusu ile olan ilişkileriyle, her anlamda her futbolcunun çalışmak isteyeceği bir hoca. Bana göre daha büyük takımları çalıştırması gerekiyor ve eminim gelecekte Türk futbolunun başında olacak.
 
Türk futbolculara tavsiye eder misin Katar'da oynamayı?
 
Katar liginde oynamak keyifli benim için. Tecrübeli bir yaştan sonra tavsiye ederim, keyif alacaklarından eminim. Herşeyden önce Müslüman bir ülke, kardeşiz ne de olsa.. 
 
Katar'da ve Türkiye'de futbol oynamak arasında ne gibi farklar var?
 
Katar her geçen yıl futbolunu geliştiriyor ama Türkiye ile karşılaştırmak yanlış olur.
 
Araplar'la oynamak daha zor mu mesela?
 
Araplar'la oynamak zor değil aslında, ben işimi severek yapıyorum. Elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştım. Bu da bana ekstra bir keyif verdi. Teknik olarak yetenekli oyuncular var ama kendilerini daha fazla geliştirmeleri ve daha çok çalışmaları gerekiyor. Hırsları, istekleri var. Bazen hava şartları mücadele etmelerini engelliyor. Maçların son 20 dakikası çok tempolu ve gollü oluyor, bu da ayrı bir heyecan katıyor.
 
KATAR'DA OYNADIĞIM iÇiN PiŞMAN DEĞiLiM
 
Geldiğin için hiç pişman oldun mu?
 
Pişmanlık asla duymadım. Aksine çok keyif aldım, çok güzel bir deneyimdi benim için. Hiçbir zaman keşkelerle yaşamadım, inandığım doğruların peşinde mücadele ettim. Geçmişten ders alıp yoluma devam ettim ve ediyorum. Bundan sonra da böyle olacak.
 
Katar'da en kolay alıştığın ve bir türlü alışamadığın şeyler neler oldu?
 
Sıcak havaya alışmak zor çünkü futbol için zor. Yaşamaya ise kolay alıştım. Farklı ülkelerden dostluklar kurdum, sakin bir hayat yaşadım. Sadece işime odaklanıp kendime daha iyi baktım.
 
Kaç yaşına kadar oynamayı düşünüyorsun?
 
Sağlığım yerinde olursa ve şartlar el verirse 3-4 yıl daha oynamak istiyorum.
 
Dünyada istediğin bir takımda oynayabilirsin birini seç deseler nereyi seçerdin?
 
Ben oynamak istediğim, hayalini kurduğum takımlarda oynadım. En büyük isteğim İngiltere liginde oynamaktı, orada da oynadım. O yüzden keşke şurada oynayabilseydim dediğim bir yer yok.
 
Fenerbahçe günlerini özlüyor musun?
 
Fenerbahçe her zaman özlenir, çünkü benim ailem gibi ve her zaman da öyle kalacak.
 
Fenerbahçe'de büyük değişimler oluyor. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı hakkında ne düşünüyorsun?
 
Fenerbahçe çok büyük bir camia, taraftar güzel futbol ve forma için mücadele ister. Şampiyonluklar gelmediğinde değişimler illa ki olacaktır, futbolun doğasında var bu. Aziz başkan kulüp için her şeyini vermiştir, vermeye devam etmektedir. Umarım bundan sonraki yıllarda daha büyük başarılar gelir.
 
Şu ana kadar en unutamadığın golün hangisi?
 
Çok var. Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United maçında 3 gol atmıştım onların yeri ayrı. Ama en önemlisi 6-0'lık Galatasaray maçında ilk golü ben attım ve tarihi bir gece oldu. Onu unutamam.
 
Futbol hayatın boyunca seni en çok üzen ve sevindiren olaylar ne?
 
En çok üzüldüğüm olay Denizli'de son maçta şampiyonluğu kaybettik. Bu olay uzun süre aklımdan çıkmadı ve halen hatırladıkça üzülürüm. En çok sevindiğim olay ise hayalini kurduğum takımlarda, Sakaryaspor ve Fenerbahçe'de oynamak...
 
Jübileni hangi takımda yapmayı hayal ediyorsun?
 
Hayalini kurup formalarını giydiğim Sakaryaspor ve Fenerbahçe arasında oynanacak maçta jübilemi yapmak isterim, en son hayalim bu olur. İnşallah bu hayalimi gerçekleştirip futbol hayatıma son veririm.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!