comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bülent Uygun: 'Şikeyi önlemeye çalıştım'

08 Temmuz 2015, Çarşamba 13:00
Bülent Uygun: 'Şikeyi önlemeye çalıştım'

Yenilenen Şike Davası'nın 3.duruşması Çağlayan Adliyesi'nde bugün görüldü.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere birçok sanık katılmadı. Yıldırım 2. duruşmaya da gelmemişti. Bülent Uygun duruşmada yer alırken, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu gecikmeli katıldı.
 
Yine tanık olarak çağrılan Lutfi Arıboğan, Abdullah Avcı, Ali Parlak, Pınar Tapan ve Göksel Gümüşdağ katılmazken, tanıklardan sadece Cengiz Zülfikaroğlu duruşmaya geldi.
 
Davanın savcısı da bugünkü duruşmaya gelmeyince yerine başka bir savcı vekalet etti. Geçen duruşmada talep edilen maçlara dair gözlemci ve hakem raporları mahkemeye ulaştı.

ZÜLFİKAROĞLU: İBRAHİM AKIN'IN MENAJERİYLE BURSA'DA GÖRÜŞTÜK

Beşiktaş'ın o dönem İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynayan İbrahim Akın'la şike anlaşması yaptığı iddiası ile ilgili olarak Cengiz Zülfikaroğlu tanıklık yapıyor. Zülfikaroğlu, Akın ile transfer görüşmesi yapıp yapmadıklarına dair soruları yanıtladı. Zülfikaroğlu, ifadesinde şunları söyledi:
 
"Teknik direktörümüz Tayfur Havutçu 'yerli oyuncu eksik' dedi Nisan 2011'de. Transfer listemizde İbrahim Akın ve Samsun'dan Kemal vardı. Önce Almanya'daki oyunculara baktık. Bu arada Bursa'ya gittik. Gazetelerde İbrahim Akın ile Gakatasaray'ın ilgilendiği haberleri çıktı. Biz de menajerinin kim olduğunu araştırdık ve ulaştık. Menajer Yusuf Turanlı, tatile çıkacağını ve Bursa'da görüşebileceğini söyledi. Beşiktaş'ın kamp yaptığı otelde 10 dakika görüştük. Görüşmede ben ve Serdal Adalı vardı.
"TRANSFER GÖRÜŞMESİ DEĞİLDİ, BİLGİ AMAÇLIYDI"
 
Adalı, menajere ancak Holosko'nun takasıyla Akın'ı alabileceklerini söyledi. Asıl istediğimiz oyuncu Samsunlu Kemal'di. Menajer buna yardımcı olabileceğini de söyledi. Adalı, Akın için para konuşmadı, önce kulübün takasa razı olup olmayacağını öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Yusuf Turanlı ile hiç para konuşmadık. Zaten bir transfer görüşmesi değildi, bilgi alma amaçlıydı. Görüşmeler, sezon bitiminden 1.5 ay önce falandı, yani İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile kupa finalinde ile rakip olacağımız daha belli değildi. Kupa finaliyle ilgili de menajerle hiç konuşma olmadı.
 
"BU GÖRÜŞMELERDEN DEMİRÖREN'İN HABERİ YOK"
 
İskender Alın'ın transferini hiç düşünmedik. Final öncesi İskender için de menajerle görüşmedik. Bu görüşmelerle ilgili başkan Yıldırım Demirören'e bilgi vermedik. Çünkü kesinleşen bir durum olmamıştı. Kesinleşse yönetim kurulunda bilgi verirdik. İBB ile kulüp olarak hiç görüşmedik. Beşiktaş kesinlikle şikeye tevessül etmedi."

BÜLENT UYGUN: ŞİKEYİ ÖNLEME GİRİŞİMİM ŞİKE OLARAK LANSE EDİLDİ

Cengiz Zülfikaroğlu'nun ardından, sanıklardan Bülent Uygun ifade verdi. Uygun, ifadesinde şunları kaydetti:
"Buca'daki emniyet müdürü gözaltına alınan menajerlere 'İstediğim ifadeyi ver 2.5 milyon tazminat alırsınız' dedi.
 
Ayrıldığım eşimin iftira içerikli mesajlarını delil olalarak sundular. İtibarsızlaştırdılar. 8 ay içeride yattım. Ben Türkiye'nin en başarılı yeni jenerasyon hocalarındandım.

UYGUN İFADESİNDE 'BATUHAN KARADENİZ' DEDİ
 
Eskişehirspor'un başındayken Ali Kıratlı (dava sanıklarından) bana, takıma 1.5 milyon lira teşvik geldiğini söyledi. Ben de kimsenin bana böyle bir şeye cesaret edemeyeceğini söyledim. Gelirse kaptana veya Trabzon doğumlu futbolcuya geleceğini söyledim. 'Git kaptana (Ümit Karan) selamımı söyle, onun için sezon sonu güzel şeyler düşündüğümü söyle' dedim. Sportif direktör yapmayı planlıyordum. Teşvik şikesini önleme girişimi şike olarak lanse edildi."
Bülent Uygun, Trabzonspor Kulübü'nün avukatının sorusu üzerine o dönemde Eskişehirspor'da Trabzon doğumlu futbolcu olarak Batuhan Karadeniz'in olduğunu ve kendisinin de Trabzonlu olduğunu söyledi. Uygun, "Batuhan açıklamalarında benim maçları kazanmak için nasıl çalıştığımı da açıklamıştır" dedi.
 
Uygun, konuşması sırasında, "Sedat Peker'i tanımaktan onur duyarım" ifadesini de kullandı.

"AZİZ YILDIRIM'I SEVMEM"
 
Trabzonspor avukatı ise, Batuhan'ın İstanbul doğumlu olduğunu söyledi. Uygun da bunun üzerine beyanını Batuhan'a dayandırdığını, oyuncunun köken olarak Trabzonlu olduğunu belirtti. Uygun daha sonra, şöyle konuştu:
 
"Sedat Peker'den de yargılandım. Sonra Aziz Yıldırım ile de yargılandım. onu ise sevmem, daha önce de söylemiştim çünkü beni Fenerbaçe teknik direktörlüğüne layık bulmuyordu."
 
CAS KARARLARI DA DİKKATE ALINSIN
 
Trabzonspor avukatı, mahkemeden sadece yeniden yargılamaya neden olan bozma gerekçeleriyle sınırlı kalınmasını istedi. Avukat bu sınırlara uyulmayacaksa o zaman Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki CAS kararlarının dikkate alınmasını istedi. Avukat kararları mahkemeye sundu.
 
AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI: ŞİKE OLSA HAKEM VE GÖZLEMCİ RAPORLARINA GİRERDİ

Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının çok detaylı olduğunu belirten Bayraktar, "Küfürlerin yazıldığı, kırılan koltukların sayılıp yazıldığı raporlarda bir kaleci doğal olmayan şekilde sola değil sağa atlasa veya bir futbolcu bilerek gol kaçırsa bu raporlara girmez mi? Şike olmamıştır, olsaydı bu hakem, temsilci ve gözlemci raporlarına girerdi" dedi.
Bayraktar, ses bantları üzerinde teknolojik olarak istenilen tahrifatın yapılabileceğini de kaydederek bunların hukuka aykırı olduğuna karar verilmesini talep etti.
 
BİLİRKİŞİ: TFF ÖZERKTİR

Bilirkişi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kamu kurumu değil, özerk bir kurum olduğu yönünde rapor verdi. Buna göre TFF, rüşvet iddalarına konu olamaz. TFF'nin menajerlik sınavında rüşvet alındığı iddia edilmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!