Ses kayıtları ile yazılı dökümler karşılaştırılacak
Savcılığın, telefon dinleme kayıtları yeniden dinleyeceği ve kayıtların çözümü ile karşılaştırarak farklı bir ifade yazılıp yazılmadığını inceleyecek. Yazılı dökümlerde, telefon kayıtlarından farklı bir ifade bulunması halinde tutanağı düzenleyen polisler hakkında yasal işlem başlatılacak.
Aziz Yıldırım ve Duygun Yarsuvat dinlendi
Aziz Yıldırım, Aralık 2014'te ''Futbolda Şike'' soruşturmasında kendisine ve kulübe yönelik ''Kumpas'' yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında ilk olarak 22 Ocak 2015'te müşteki sıfatıyla Aziz Yıldırım'ın ifadesi alındı. Yıldırım, ‘şike soruşturması ve davasında görev alan kamu görevlilerinden' şikâyetçi oldu.
Aynı soruşturma kapsamında Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Duygun Yarsuvat da tanık sıfatıyla dinlendi. Yarsuvat, "Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı. Henüz sonlanmayan bir süreç” sözleri nedeniyle ifadeye çağrıldı.