comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şener Özbayraklı: 'Fenerbahçe'de oynamaya hazırım'

25 Haziran 2015, Perşembe 16:50
Şener Özbayraklı: 'Fenerbahçe'de oynamaya hazırım'

Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan yeni transferi Şener Özbayraklı, futboldaki gelişimini, Fenerbahçe'ye transferi sonrası izlenimlerini, forma rekabetine bakışını, futbol dışı yaşamını ve hedeflerini anlattı.

Kulüp televizyonunda yayınlanan ve Haber Müdürü Yasir Kaya'nın hazırlayıp sunduğu 'Güncel' programına konuk olan Şener Özbayraklı, yaptığı açıklamada, "Kendimi sürekli geliştirdim ve Fenerbahçe'de oynamaya hazırım." dedi.

Fenerbahçe'ye transferinin kendisi için kariyerinde hedeflediği önemli noktalardan biri olduğunu belirten Şener Özbayraklı, "Bundan 2,5 yıl önce Bursaspor ile anlaşıp Süper Lig'de oynamaya başladıktan sonra hep istikrarlı bir çizgim vardı. Kendi adıma orada çok iyi dönemlerim oldu ama herkesin belli bir hedefi vardır. Benim de hedefim elbette daha iyi şartlarda daha üst seviyede futbol oynamaktı. Sonuçta Fenerbahçe Spor Kulübü'nü benim anlatmama gerek yok, çok büyük bir kulüp. Kendi adıma geride kalan 2,5 senede performans seviyemi arttırdım, üst düzeyde oynamak için kendimi geliştirdim ve şu anda da Fenerbahçe'de forma giymeye hazırım. Artık 25 yaşımdayım ve bir futbolcu olarak en verimli çağımdayım. İnşallah kulübüme faydalı olurum." dedi.
"FENERBAHÇE FORMASIYLA SAHAYA ÇIKMAK AYRI BİR HEYECAN"

Şükrü Saracoğlu Stadı'na rakip takımın futbolcusu olarak geldiğinde bu stadın atmosferinin farkını hep gördüğünü ve hissettiğini de belirten Şener Özbayraklı, "Fenerbahçe formasıyla bu sahaya çıkmanın çok ayrı bir heyecan olacağını da yakın çevremle hep konuşuyordum ama imza törenimden sonra üzerimde formayla çimlere ayak bastığımda gördüm ki gerçekten çok farklı bir duygu." diyerek, şöyle devam etti:

"Normalde soğukkanlı biriyimdir ama bu ayrı bir heyecanmış, onu hissettim. Gerçekten heyecanlandım. Geçmişte deplasmana geldiğim bu statta sahaya çıktığımda artık arkamda burayı dolduran büyük bir taraftarın olduğunu hissedeceğim. İnşallah benim için de taraftarlarımız için de hayırlı olur.

Ben Bursaspor'da oynarken hep kendimi geliştirdim. İstikrarlı bir çizgim oldu,. Bursaspor'da 2,5 yıl oynadım ve hiç kötü anım olmadı. Kendi çizgimi hep üst seviyeye çektim. Süper Lig'de çok kısa vadede çıkışı yakaladım, milli takıma yükseldim ve şu anda çok büyük bir camiaya geldim, bunun bilincindeyim. Futbolda gelişim çok önemli. Alt liglerdeyken olan seviyemi biliyordum, şu an mevcut seviyemi biliyorum. İnşallah bu seviyeyi Fenerbahçe'de daha da geliştirip futbol olarak daha da üste çıkacağım."

Mesleğine saygı duyduğunu ve sadece işini yapmayı sevdiğini de belirten Şener Özbayraklı, "Fenerbahçe'ye transfer olmam elbette benim futbolumdaki istikrarlı gelişimin bir sonucu. Ben futbolcu olarak mesleğime saygı duyuyorum ve sadece işimi yapıyorum. Her mesleğin zorlukları vardır, mesleğe saygı duymak ayrı bir şey. Buna göre davranınca devamı da geliyor zaten." diye konuştu.

"BEN OYNARKEN GÖKHAN AĞABEY BENİ DESTEKLER, O OYNARKEN BEN ONU DESTEKLERİM"

İmza töreni esnasındaki basın toplantısında da söylediği Gökhan Gönül ile rekabet konusuna tekrardan değinen Şener Özbayraklı, "Bu durum bende ekstra bir tedirginlik yaratmıyor. Biz bir meslek icra ediyoruz. Rekabet her yerde var." diyerek, şöyle devam etti:

"Futbolda aynı bölgede görev yapan iki futbolcudan iyi olan oynar, diğeri sahada olanı destekler, alkışlar. Benim için de durum aynı; eğer ben iyiysem, ben oynuyorsam beni bekleyenin beni alkışlaması gerekiyor, ben bekliyorsam benim onu desteklemem gerekiyor. Mesela ben oynasam Gökhan ağabeyin bana destek çıkacağına eminim ya da o oynarsa ben her türlü desteğimi zaten vereceğim. Oynasak da oynamasak da amaç kulübümüze yararımız olsun. Onun haricinde hiçbir düşüncem olamaz. İnşallah kulübümüz için en iyisi olur."

Gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Fenerbahçe'de aile ortamının varlığını hissettiğini de belirten Şener Özbayraklı, "Fenerbahçe'de ilk andan itibaren bana herkes çok sıcak davranıyor. Burada gerçekten bir aile ortamı var. Yöneticilerimiz, sportif direktörümüz, hocamız"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!