comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

12 Numara, Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet edecek

21 Mayıs 2015, Perşembe 15:27
12 Numara, Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet edecek

Fenerbahçe taraftarının sosyal medyadaki etkili oluşumlarından "12 Numara" Galatasaray'ın şike yaptığına dair UEFA'ya mail organizasyonu düzenliyor.

Fenerbahçe taraftarının sosyal medyadaki etkili oluşumlarından “12 Numara”, Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike yapıldığı iddiasıyla UEFA'ya mail organizasyonu başlattı.

Süper Lig'de geçtiğimiz haftalarda sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray, Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 galip gelerek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde etmişti.
Sarı kırmızılı takımın maçtaki tek golü Sneijder'den gelirken Gençlerbirliği kalecisi Ferhat'ın şut sırasında elini çektiği ve topu bilerek tutmadığı ileri sürülmüştü.

Golün videosu yurtdışı ve yurtiçi basınında büyük yankı uyandırırken 12 Numara konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Galatasaray-Gençlerbirliği mücadelesinde Sneijder'in attığı gol, Dünya basının gündemine oturarak şike yapıldığı belirtilmiştir. İngiliz Mirror, Galatasaray'ın yaptığı şike ile ilgili yaptığı ankette Yüzde 80 şike yapıldığı sonucu ortaya çıkmıştır.

Bilindiği üzere UEFA Yönetmeliği geçtiğimiz aylarda değişmiştir. Bu yönetmelikle birlikte, artık geriye dönük dosyalar incelenebiliyor ve yürürlülük tarihi itibariyle yapılan şike için de ilgili federasyona gerekli yaptırım sağlanabiliyor.

Gerek İlhan Cavcav'ın maç önünde yaptığı şike itirafları, gerekse de kaleci Ferhat Kaplan'ın -tüm kamuoyunun da onayladığı üzere- topu tutabilecek iken elini geri çekmesi olayı Galatasaray-Gençlerbirliği mücadelesinde şike yapıldığının ikrarıdır.

Tüm taraftarlarımızdan ve diğer takım taraftarlarından ricamız; sadece 5 dakikalarını ayırarak, aşağıda yer alan metni, görselleri ve linkleri kopyalayarak, belirttiğimiz mail adreslerine yollamalarıdır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!