comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor

17 Mayıs 2015, Pazar 17:31
Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakip sahada galibiyeti hedefliyor. Sarı-Lacivertliler bu yoldaki ilk sınavına bu akşam Mersin karşısında çıkacak.

Mersin İdmanyurdu, geçtiğimiz salı günü Galatasaray'ı ağırlamış ve ortaya koyduğu müthiş futbolla alkış almıştı. Muslera'yı bir türlü aşamayan ve 1-0 kaybeden Mersin şimdi gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Rıza Çalımbay ve öğrencilerinin ligde bir iddiası yok. Aslan'a kök söktürmesine rağmen puan alamayan Mersin, Sarı-Lacivertliler karşısında taraftarına galibiyet hediye etmeye kararlı. Şampiyonluk için son ana kadar mücadele etmeye kararlı olan Fenerbahçe'nin tek bir hedefi var: 3'te 3 yapmak.
Mersin'deki Sarı-Lacivertli taraftarlar bu akşam takımlarını tribünden destekleyemeyecek. PFDK, 9 Mayıs'ta Sivas deplasmanında oynanan karşılaşmanın ardından “Çirkin ve kötü tezahürat” gerekçesiyle Fenerbahçe'ye deplasman tribünü kapama cezası vermişti. Bu nedenle 12. adam takımı bir kez daha yalnız bırakacak. Bu arada Mersin Emniyeti'nin, Sarı-Lacivertli taraftarlar olmamasına rağmen kentte geniş güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

Ligde artık her maç final havasında, her mücadele zorlu. Bu nedenle Mersin karşılaşması öncesinde tam 9 futbolcunun ceza sınırında olması, İsmail Kartal'ı endişelendiriyor. Mehmet Topal, Gökhan, Diego, Egemen, Meireles, Kuyt, Webo, Kadlec ve Hasan Ali sarı kart görmeleri halinde Başakşehir deplasmanında takımı yalnız bırakacak. Mersin'de ise Serkan, Welliton, Servet, Oktay, Pedriel, Nakoulma, Futacs, Efe Halil ve Güven sınırda.

Ev sahibi ekipte zorlu karşılaşma öncesinde iki önemli oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor. Tecrübeli forvet Sinan Kaloğlu ile orta sahanın başarılı ismi Loret Sadiku'nun sakatlıkları nedeniyle oynayıp oynamayacakları maç saatinde belli olacak. Görev yapmayacağı kesin olan tek isim ise uzun süredir şans bulamayan Cem Sultan. Rıza Çalımbay'ın yüzünü güldüren gelişme ise Vederson'un bu akşam sahaya çıkabilecek olması.

İşte 11'ler

MERSİN İDMAN YURDU:
 Muammer, Serkan, Servet, Mitrovic, Vederson, Oktay, Murat, Khalili, Pedriel, Nakoulma, Welliton

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Egemen, Alves, Hasan Ali, Diego, M.Topal, Meireles, Caner, Sow, Kuyt.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!