İşte Sow'un sözleri:
Saldırı olayının kendilerini çok etkilediğini ama artık maçlara konsantre olmak zorunda olduklarını belirten Sow "Saldırı olayı hepimizi etkiledi; ama artık önümüze bakmak zorundayız. Bu olay sadece beni değil bir çok insanı etkiledi. Bunu yapan insanlar normal psikoloji içinde olan insanlar değildi. Olay sonrası yurtdışından bir çok arkadaşım beni aradı ve 'Bu olay nasıl olabilir' dedi. Malesef böyle bir olay yaşadık." ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'deki kariyeri hakkında sezon sonunda karar vereceğini belirten Sow "Bana gidecek misin diye sorulduğunda hep aynı cevabı verdim. 'Sezon sonu bakarız.' dedim. Yine aynı cevabı veriyorum" dedi.
“Çok heyecan verici bir lig oynanıyor. Tüm takımların birbiri ile çekiştiğinin ispatı. Şu anda lideriz bildiğiniz gibi. Ama önümüzde önemli maçlar var, hata yapma şansımız yok. Rakiplerimiz hata yapmamızı bekler konumda olacaklardır.”
“SEZON SONU AYRILACAK MI?” SORUSUNA İLGİNÇ CEVAP
“Ben Türkçe bilmiyorum ve basını da çok takip edemiyorum. Transfer haberleri çıkabilir, normal. Basında böyle haberler çıkabilir. 3 senedir buradayım ve bana gidecek misin diye sorulduğunda, her seferinde ‘sezon sonunda bakarız' diye cevap verdim. Sezon bir bitsin, sezon sonunda bakarız durumumuza. Şu anda Fenerbahçe'ye konsantre olmamız lazım”
“BİZİ DÜŞÜRMESİ BEKLENEN BİR OLAYDI, AMA ÖYLE OLMADI”
“Saldırı sadece beni değil, birçok insanı etkiledi. Ben buna takılıp kalmadım. Tabii ki kötü bir olaydı. Bunu yapan insanlar, normal bir psikoloji içinde olan insanlar değildi diye düşünüyorum. Olaydan sonra iyi ayağa kalktığımızı düşünüyorum. Dinlendik ve daha sonra kupa maçı vardı. İki maçta da çok iyi reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Bizi düşürmesi beklenin bir olaydı, ama böyle olmadı. Tabii ki bu olay Türk futbolunun imajını etkiledi. Birçok arkadaşım beni aradı ve ‘Nasıl olabilir böyle bir olay' diye sordular bana. Biz buraya futbol oynamya ve yeteneklerimizi göstermeye geldik. Maalesef böyle bir olayı yaşadık. Bazı insanlar futbolun dışına çıktılar”
FENERBAHÇE'NİN FİKSTÜR AVANTAJI VAR İDDİALARI İÇİN…
“Fenerbahçe derbilerini bitirdi, diğerlerinin derbisi var gibi şeyleri saçmalık olarak değerlendiriyorum. Biz maçları sahaya çıkıp, kazanmak zorundayız. Önümüzde bizi bekleyen her maç önemli ve zor. Bir avantaj görmüyorum.”
“DEMBA BA İÇİN ‘MAŞALLAH' DİYEBİLİRİM”
“Demba Ba ile çok sık vakit geçiriyorum. Onun için yapılan besteleri duydum. Bu onun güzel işler yaptığını ve insanlara güzel şeyler verdiğini gösteriyor. Sadece ‘Maşallah' diyebilirim. Bazen Fenerbahçeliler'den bile duyuyorum ona yapılan besteleri”
HAKEMLER İLE İLGİLİ YORUMU
“Hakemlerin görevi sahada karşılaşmayı yönetmek. Onlar da insandır, hata yapabilir. Bir gün bizim lehimize, bir gün başkalarının lehine hata olabilir. Bunlara takılıp kalmamak lazım, bunları tartışarak bir yere varamayız. Bizim isteğimiz, hiçbir şekilde hakem yardımı ile kazanmak değil, buna ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum”
“DAHA FAZLA GOL ATABİLİRDİM, AMA…”
“Bu sezon gol atmakta sıkıntı çektiğimiz anlar oldu ama, böyle şeyler futbolda olabilir. İnsanlar böyle durumlarda gözlerini forvet oyuncularına çeviriyor ve bu normaldir. Ama ben ve diğer forvet arkadaşlarım, etkinliğimizi arttırmak için çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda da, performansımı memnun şekilde tamamladım. Bu sezon da memnunum. Tabii ki daha fazla gol atabilirdim, ancak en uçta oynamıyorum. Sol tarafta görev alıyorum. Solda oynadığım için üzerime fazla yük binse de, Fenerbahçe için çabalıyorum. Önümüzdeki maçlarda daha fazla gol atmak, takımıma katkı vermek istiyorum”
Gelen soru üzerine şampiyonluk şanslarını değerlendiren Senegalli oyuncu "Şampiyonluk yarışının böyle başa baş gitmesi bizi de heycanlandırıyor.Ama şampiyonluğa ulaşan takımın biz olacağına inancım tam" cevabını verdi.