İstanbul'a gelişinin nedenini açıklayan Alex de Souza, Aziz Yıldırım'ı kendisini kulüp tesislerine sokmadığı için eleştirdi.
Alex, şunları söyledi:
Alex, şunları söyledi:
"Türkiye'ye gelmemdeki bir başka amacım da "Alex Camera 10" belgeseli için kulüp tesislerinde (müze, stad ve Samandıra) çekim yapmaktı. Başkan Bey tarafından engellendi. Dördüncü kez görüşme talebimi reddetti ve çok mutlu günlerimin geçtiği yerlere girişimi yasakladı."
'Aziz Başkan'dan insani anlamda bir şey öğrenmedim'
"Aziz Başkan, başkan olarak bana çok destek oldu ve başkan ve oyuncu olarak yaşadıklarımız hep hatırımda kalacak. Kulüp başkanı olarak başarılarla dolu geçmişine büyük saygı duyuyorum. İnsan olarak ise bir şey söylememe taraftarıyım çünkü kendisinden bu konuda bir şey öğrenmedim ve benim için bir şey ifade etmiyor."
'Benim adım kulübün tarihine yazıldı'
"Kendisi için üzgünüm ama benim adım kulübün tarihine yazıldı ve hiç bir şey bunu silemez! Dünyanın bütün kulüplerinde eski bir oyuncu en azından nezaketle karşılanır. Maalesef bu sefer böyle olmadı."