Lugano'nun Fenerbahçe'den önceki kulübü Sao Paulo'nun başkanı Juvenal Juvencio, oyuncuyla sözleşme imzalayabileceklerini söyledi. Brezilya basınında yer alan haberlere göre Lugano eğer aldığı ücrette indirime giderse bu transfer gerçekleşecek.
Sao Paulo taraftarlarını da heyecanlandıran bu haber üzerine, bir istisna yapıp kendi standartalarının üzerinde bir ödeme yapmayı kabul edebileceklerini belirten Juvencio, Lugano'yu tekrar takımdan görmekten ötürü mutlu olacaklarını söyledi.
Diego Lugano, Fenerbahçe'ye gelmeden önce 2002/2006 yılları arasında Sao Paulo forması giymiş, 2005 yılında Libertadores, Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, Brezilya ve Paulista eyalet şampiyonlukları yaşayarak Sao Paulo efsaneleri arasına girmişti.

