comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal: "Herhangi bir imza atılmadı"

18 Nisan 2015, Cumartesi 09:52
İsmail Kartal:

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, bu sezonla ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.

Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının ardından Fenerbahçe'yi takip eden basın mensuplarına öçel açıklamalarda bulundu. Kartal, silahlı saldırının yaralarını 10 günlük bir süreçte başarı ile sararken, hedefin hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig olduğunu belirtti.

Kupada yarı finalle birlikte final yolunun açıldığına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Yarı final tamam. Şimdi pazartesi günü Süper Lig'de oynayacağımız 8 final maçının ilkine çıkacağız. Bursaspor maçını kazanıp, zirve yolunda çok önemli adımlar atacağız. Herkes oldukça motive durumda. Elbette oyuncuların psikolojisi ve sahaya dönüşleri kolay olmadı. Biraz kişisel durumlar var ama takım olarak şu anda iyi durumdalar” diye konuştu.
‘Şartlar eşit olsaydı...'

“Mersin İdmanyurdu'na attığımız 4 gol moral olarak bize çok iyi geldi” diyen Kartal, “Aslında 11'e 11 oynasaydık daha farklı olurdu. Rakip oyuncunun atılması sonrası erken gelen gollerle oyun koptu. Biraz daha zamana yönelik bir oyun sergilendi. Şartlar eşit olsaydı, tempo artardı. Birçok sıkıntı yaşamamıza rağmen iki kupayı da kazanabilecek gücümüz var. Özellikle ligde oynayacağımız son 8 karşılaşmadan da iyi bir sonuçla ayrılmamız gerektiğinin farkındayız. Bu anlamda bir sıkıntı yaşamamak adına çok dikkatli olmamız ve hata yapmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Herhangi bir imza atılmadı'

“Sezon sonunda geleceğimin ne olacağını bilmiyorum. Görevde kalacağım yönünde çıkan haberler hakkında bilgi sahibi değilim. Herhangi bir imza atılmadı. Her şey sezon sonunda belli olur. Umarım kulübüm için de benim için de her şeyin hayırlısı olur. Ben görevde kaldığım süre boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.”

‘Selçuk'u çok seviyorlar'

“Selçuk Şahin ile taraftar arasında güçlü bir bağ var. Uzun yıllardır bu kulübe hizmet veriyor. Mersin karşısında da iyi bir oyun sergiledi. Skor avantajını elde ettiğiniz zaman, tribünler bu tarz futbolculara destek amaçlı, ‘Vur, gol de olsa aut da olsa biz senin yanındayız' mesajını veriyor. Selçuk'u sonuna kadar destekliyoruz.”

‘Emenike'nin buna ihtiyacı vardı'

“Taraftarların Emenike'ye sahip çıkması çok önemliydi. Takım arkadaşları da, bugüne kadar hep onun yanında oldular. Emenike de Mersin karşısında çok iyiydi. Böyle bir morale ihtiyacı vardı. İnşallah bundan sonra daha da iyi olur. Diego'nun ise sakatlığı tam olarak geçmedi. Bu yüzden hazır olmadığı için onu kupa maçının kadrosuna almadım.”

‘Maça kadar toparlanırız'

“Bursa maçı öncesi sakatlarımız düzeldi. Alper zaten iyi durumda, Hasan Ali de golle döndü. Egemen dönüyor. Ayrıca Alves de Bursa maçına yetişecek. Tüm oyuncularımızın, saldırının etkilerinden tam olarak kurtulmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Elbette yabancılar biraz daha fazla etkileniyor. Ancak maç gününe kadar toparlanacağız.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!