comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe ikinci yarı çok farklı

17 Nisan 2015, Cuma 14:13
Fenerbahçe ikinci yarı çok farklı

Sarı-lacivertliler, ikinci bölümde 16 maçta 2,37 gol ortalaması yakaladı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yenerek yarı finale yükselen Fenerbahçe, sezonun ikinci bölümünde vites yükseltti.
 
İlk bölümde TFF Süper Kupa, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı toplam 20 maçta 30 gol atarak 1,5 ortalamayla oynayan sarı-lacivertliler, ikinci bölümde Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de oynadığı 16 maçta 38 gol ve maç başına 2,37 ortalama yakaladı.
 
Sezon başında TFF Süper Kupa'da karşılaştığı Galatasaray ile normal süre ve uzatmalarda sonunda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, penaltılarla rakibini 3-2 yenerek, kupayı kazandı.
 
Süper Lig'de 16 maçlık ilk bölümde 25 gol kaydeden sarı-lacivertliler, maç başına 1,56 gol ortalaması tutturdu. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda sezonun ilk bölümünde oynadığı 3 maçta ise 5 gol kaydetti.
 
- İkinci bölümde "fark var"
 
Fenerbahçe, devre arasının ardından sezonun ikinci bölümünde daha farklı bir görüntü çiziyor.
 
İkinci bölümde Süper Lig'de şu ana kadar 10 maça çıkan sarı-lacivertliler, 20 gol atarak maç başına 2 gol ortalaması yakaladı.
 
"Sarı Kanaryalar" ikinci bölümde Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 6 maçta ise 18 gol (maç başına 3 gol ortalaması) kaydetti.
 
- En farklı galibiyetler
 
Fenerbahçe, bu sezon en farklı galibiyetlerini sezonun ikinci yarısında elde etti.
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında 3 Şubat 2015 tarihinde Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 yenen sarı-lacivertliler, Süper Lig'de ise 20. haftada deplasmanda Gaziantepspor'u aynı skorla yendi. Fenerbahçe, ligin 26. haftasında da dış sahada Çaykur Rizespor'a 5 gol (5-1) attı.
 
- Farklı galibiyetler
 
İlk bölümde sadece Medicana Sivasspor karşısında 3 gol fark (4-1) yakalayan Fenerbahçe, ikinci bölümde 6 maçta 3 ve daha fazla farkla galip geldi.
 
Sezonun ilk bölümünde 20 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alan sarı-lacivertliler, 8 galibiyeti tek farklı skorla elde etti. 3 galibiyetini 2 farklı skorla alan Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da Galatasaray'ı penaltı atışlarında 3-2 yendi.
 
İkinci bölümde 16 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Fenerbahçe, sadece 4 maçta tek farklı galibiyetle sahadan ayrıldı.
 
İlk bölümde sadece Medicana Sivasspor'u 3 gol farkla yenen Fenerbahçe'nin sezonun ikinci bölümünde 3 ve daha yukarı farklı skorla kazandığı maçlar şöyle:
 
Organizasyon Maç Skor
Süper Lig Kasımpaşa-FB 0-3
Ziraat Türkiye K. FB-Bayburt Grup Özel İdare 5-0
Ziraat Türkiye K. Çaykur Rizespor-FB 1-4
Süper Lig Gaziantepspor-FB 0-5
Süper Lig Çaykur Rizespor-FB 1-5
Ziraat Türkiye K. FB-Mersin İdmanyurdu 4-1

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!