comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıza Çalımbay'dan hakeme tepki: Öyle penaltı verilmez

16 Nisan 2015, Perşembe 22:30
Rıza Çalımbay'dan hakeme tepki: Öyle penaltı verilmez

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile oynadıkları karşılaşmanın 28. dakikasında hakem Mustafa İlker Coşkun'un verdiği penaltı kararını eleştirdi.

Takımının Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 4-1 yenilerek kupadan elendiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Öncelikle şunu söyleyeceğim. İstanbul'da ilk yarıda bir Galatasaray maçı oynadık. Akabinde fikstür gereği Fenerbahçe ile maçımız vardı. Söyleyeceklerimle bütün hakemleri kastetmiyorum. Maalesef bazı hakemler dört büyüklerin maçını yönetirken etkileniyorlar. Bu akşam bunu birkez daha gördük. Öyle penaltı verilmez. Günah. Takımı olarak bizim bu maçtan birşey beklediğimiz yok hedefimiz ligi iyi yerde bitirmek. Ancak hakem öyle bir penaltı veriyor ki benim oyuncumu da kırmızı kartla oyun dışına atıyor. Zaten yeterli kadrom yok. Acaba hakemler Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynarken böyle penaltı verebilir mi. Hakemler biraz daha dikkatli olsunlar. Bu akşam 28. dakikada ki kararı ile maçı bitirdi. Buraya tam kadro gelebilseydik farklı şekilde ayrılabilirdik. Bizim öncelikli hedefimiz ligi iyi yerde bitirebilmektir. Bu akşam verilen karardan dolayı maçın hakemi ve futbolcum adına üzüldüm."

Bir gazetecinin "Şampiyonluğa oynayan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçları sizin sahanızda oynanacak. O maçlarda hakemlerin vereceği kararlardan korkuyor musunuz ?" sorusuna ise Çalımbay, "Her zaman korkum var. Özellikle buralarda oynandığı zaman hakemler daha fazla etkileniyorlar. Hakemlere güveniyorum, art niyetliler diye inanmıyorum. Kesinlikle hakemler büyük takımlara karşı hata yapmaktan korkuyorlar. Gerçi hakemleri de koruyan yok."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!