comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Alex veda etti...

29 Mart 2015, Pazar 09:39
Alex veda etti...

Fenerbahçe'nin eski Brezilyalı yıldızı jübilesinde iki gol, bir asistle yıldızlaştı. Tuncay Şanlı da fileleri de iki kez havalandırdı.

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex De Souza'nın jübile maçında birçok ünlü yıldız sahneye çıktı.
 
Açılışta ilk iki gol Alex De Souza'nın arkadaşları takımında forma giyen Tuncay Şanlı'dan geldi. Katar'ın Umm-Salal takımında forma giyen 33 yaşındaki Fenerbahçe'nin eski yıldızı 14. dakikada önce kaleciyi çalımlayıp topu ağlara gönderdi, ardından 20'de topuk vuruşuyla farkı ikiye yükseltti.
 
37 yaşında sahalara veda eden Alex De Souza, ardından gösterdiği performansla, “Keşke bırakmasaydı” dedirtti. Palmeiras'ın 1999'daki efsanevi kadrosunun jübile maçında formasını giyen eski Fenerbahçeli, 27'de ceza sahası çizgisini geçer geçmez çaprazdan sert vurarak, eski milli kalecimiz Rüştü Reçber'i avladı.
 
42'de Aristizabal penaltıdan Alex'in dostlarını 3-1 üstünlüğe taşıdı.
 
Alex 44'te ikinci kez sahneye çıkarak kaleci Rüştü'nün kısa düşen topunu düzeltip tamamladı ve skoru 3-2 yaptı.
 
İkinci yarıda Evair, Alex De Souza'nın nefis ara pasında Palmeiras 1999 kadrosuna 56'da 3-3'lük beraberliği sağladı.
 
70'de Edmundo kaleciyi nefis çalımlayıp plaseyle Palmeiras 99 takımını 3-1 mağlubiyetten 4-3 galibiyete taşıdı.
 
84'te Evair'in yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı 72 yaşındaki Ademir gole çevirdi ve Alex De Souza'nın takımı skoru 5-3 yaptı.
 
İki takımın teknik direktörlüğünü ise Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Arthur Zico ve Brezilya Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'ndaki antrenörü Luiz Felipe Scolari üstlendi.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!