Bu sezon Juventus ile kıran kırana bir şampiyonluk yarışına girmesi beklenen ancak rakibinin çok uzağında kalarak hayal kırıklığı yaratan sarı-kırmızılı ekipte faturanın sportif direktör Walter Sabatini'ye kesildiği ortaya çıktı.
Taraftarın da geçtiğimiz günlerdeki protestolarda istifasını istediği deneyimli futbol adamıyla sezon sonu yolların ayrılacağı öne sürüldü.
Salih'i keşfeden ve Roma'ya transfer eden isim olan Sabatini, Cesena maçının ardından yaptığı açıklamada "Salih'in bonservisini almaya karar verdik" demişti. Görev değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda Salih transferinin riske gireceği ve yeni yöneticilerin 11 milyon euroyu ödemekten vazgeçebileceklerine dikkat çekildi.
Walter Sabatini'nin yerine geçecek ismin ise Marco Branca olduğu savunuldu. Yaklaşık 12 yıl kadar Inter'de sportif direktörlük görevi üstlenen yöneticinin gelecek sezondan itibaren Roma'nın sportif direktörü olacağı öne sürüldü. Eski bir futbolcu olan 50 yaşındaki Branca Roma forması da giymişti.