comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kuyt'tan Fenerbahçe yönetimine...

17 Ekim 2012, Çarşamba 18:05

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, ESPN'e Liverpool'dan ayrılış hikayesi ve Fenerbahçe ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

 Liverpool'dan transfer edildiği günden bu yana Fenerbahçe'de taraftarların sevgilisi olan Dirk Kuyt ESPN'e özel bir röportaj verdi. Eski hocası hakkındaki düşünceleri ve İstanbul'daki yeni hayatına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, F.Bahçe yönetimine de mesajlar gönderdi ve sağladıkları şeyler için çok memnun olduğunun altını çizdi.

İşte Hollandalı yıldızın röportajı:


"DALGLISH TELEFON BİLE AÇMADI"


- Liverpool'daki teknik direktör değişiminden önce oradaki günlerin nasıldı?


"Liverpool'da hârika bir 6 sene geçirdim. Fakat geçtiğimiz sezon istediğim forma şansını bulamadım ve ayrılma kararı aldım. Yeni hocayla yapabileceğim bir şey yoktu. Fenerbahçe'ye gitme kararı verdikten sonra bana telefon bile açmadı. Bana yeni kariyerimde başarılar diledi. Bu da onun kibarlık anlayışı... Geçtiğimiz sezon istediğim gibi geçmedi. Ben daha çok oyunun içinde olmak istiyordum. Ayrılma kararımı verdiğimde takımda ileride bir şeylerin değişmeyeceği zaten belliydi."

- Geride bıraktığımız sezon senin açından ne kadar zor geçti?

"Zordu. Her oyuncu bazen benim düştüğüm durumu yaşamıştır. Liverpool'da her karşılaşmada sahaya çıkmaya alışmış biri olarak birden bire dışarıda kaldım. O sezonun evvelinde takımın en çok gol atan ve asist yapan oyuncusuydum. Kenny Dalgish'le bir adım daha ileri gitmeye hazırdım. Ama takıma yeni oyuncular dahil oldu ve benim sürem azaldı. Tek yapabildiğim idmanlarda çok çalışmak ve sonuna kadar savaşmaktı. Bunu yapmama rağmen bana fırsat verilmemesi beni büyük hayâl kırıklığına uğrattı. Her oyuncu oynamadığı için üzülür, ben de öyle... O sırada kendi kırgınlığımı bir yana bırakarak takım için her şeyimi vermeye baktım."

-Kenny Dalgish'le iletişiminiz nasıldı?

"Bu konuda dürüst olmalıyım. Kenny'nin bize ilk dediği şey, kapısının oyuncularına her zaman açık olduğu. Bir sıkıntımız olduğunda her zaman onun kapısına gidip, sorunlarımızı ona anlatabiliyorduk. Birkaç kere onunla konuşmam oldu ve bana hem oyuncu hem de insan olarak büyük bir saygıyla yaklaştı." - Sen de karar verip başka bir ülkeye gitme kararı aldın. Neden Türkiye ve Fenerbahçe?
"KALBİM F.BAHÇE DEDİ"

"Son raddeye kadar Liverpool'da kalmanın yollarını düşündüm. Bu düşüncem geçen sezon başka bir tecrübe arama isteğimle değişti. Başka bir ülke, değişik bir kültür, anlayış ve Avrupa'da farklı bir lig... Türkiye ve Fenerbahçe önüme çıktı ve kalbimin sesini dinledim. Fenerbahçe'yi yürekten seviyorum ve şimdiye kadar burada çok mutluyum."

- Ailen Türkiye'deki yaşama alıştı mı?


"Farklı bir ülke ve kültür... İngiltere'de yaşadığımızda çocuklar İngiltere'de bir İngiliz okuluna gidiyorlardı. Bu konuda F.Bahçe yönetiminin hakkını teslim etmeliyim. Ailem için muhteşem bir ev ve çocuklar için iyi bir okul ayarladılar. Ben Avrupa'ya gittiğimde bile İstanbul'da kalan harika bir eşim var. Eve ve okula kulüple birlikte baktılar. Benim gibi 4 çocuğu olan aileler için hemen yerleşmeniz çok önemli. Bu evde 2 ay geçirdik ve çocuklar yaz tatilinden beri sıkıntı çekmeden okullarına gidiyorlar. Uluslararası bir İngiliz okuluna gidiyorlar ve dediklerine göre mutlular. Liverpool'daki arkadaşlarını özlüyorlar ama burada da mutlular."

"PREMIER LİG İLE TÜRKİYE KIYASLANAMAZ!"


- Şehir hakkındaki gözlemlerin neler?

"İstanbul harika ve özel bir şehir. Avrupa ve Asya yakasını barınırıyor ve ortada Boğaz var."

Türkiye liginin kalitesi hakkında ne dersin?


"Dürüst olmak gerekirse Türkiye ligiyle Premier Lig karşılaştırılamaz bile. Burada da çok yetenekli oyuncular var... Bir de derbiler var. Beşiktaş, Galatasaray ve 2 takım İstanbul'da. Bütün bunlar bu ligi ilgi çekici hâle getiriyor. Ligin kalitesi beni şaşırttı. Oynamak kolay değil, hazır olmanız gerekiyor."

- F.Bahçe - G.Saray arasındaki rekabet ile Liverpool - Manchester United rekabeti arasında benzerlik var mı?

"Evet. Bu rakabetin tarihi hakkında biraz bilgiye sahibim. Feyenoord'da birlikte oynadığım Pierre van Hooijdonk da burada 2 sene geçirdi. Bu derbi yılın en önemli oyunu. İnsanlar derbi zamanı çok duyarlı oluyor."

- Türk taraftarların tutkusu hakkında ne dersin?


"Burada bulunduğum süre içinde inanılmazlardı... Şehirde nereye gitsem çok hoş karşılıyorlar. İmza isteyip beni gördüklerine ne kadar sevindiklerini söyleyip başarı diliyorlar. Onların yüzlerinden samimiyetlerini anlayabiliyorsunuz."

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!