comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den görev dağılımı açıklaması!

17 Ekim 2012, Çarşamba 15:30

Fenerbahçe, KAP'a yaptığı açıklama ile 'Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu' görev dağılımını duyururken, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yönetim kurulunda yer almaması ile ilgili haberlere de açıklık getirdi..

DHA'nın haberine göre; Fenerbahçe Yönetimi'ndeki görev dağılımı genel kuruldan aylar sonra resmiyet kazandı.

KAP'a bildirilen yazı ve görev dağılımında dikkat çeken en önemli nokta, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yönetim kurulunda yer almamasıydı. Böylece Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile sarı-lacivertli kulüp arasındaki ayrılık da böylece resmileşti.

İki ismin futbolda şike davasının ardından Başkan Aziz Yıldırım ile aralarının iyi olmadığı iddia ediliyordu.

Fenerbahçe açıklama yaptı
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise yönetim kurulu görev dağılımı duyurulurken, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yönetim kurulunda yer almaması ile ilgili habere de açıklık getirildi.

Açıklamda şu ifadelere yer verildi:
"Fenerbahçe Futbol AŞ, düzenlenen olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası KAP'a yaptığı açıklama ile 'Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu' görev dağılımını duyurmuştur.

Söz konusu Fenerbahçe olunca, basın, içeriğin hatalı olduğunu bilmesine karşın 'her zamanki spekülatif ve olabildiğince negatif bakış açısıyla' konuyu yine 'son dakika haberciliğine' taşımıştır.

Bu bağlamda; KAP'a yapılan açıklamadaki yönetim kurulu üyeleri, 'Fenerbahçe Futbol AŞ yöneticileri ve onların görev dağılımlarıdır.'

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu 15 asil 7 yedek üyeden; Fenerbahçe Futbol AŞ ise 2'si bağımsız olmak üzere 9 üyeden oluşmaktadır. Bağımsız üyelerimiz, Sayın Vefa Küçük ve Cengiz Solakoğlu'dur.

Fenerbahçe Futbol AŞ ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyelerinin farklılık göstermesi, herhangi bir 'yol ayrılığı' olarak yansıtılmamalıdır.

Saygılarımızla"

Görev dağılımı
Fenerbahçe'den KAP'a gönderilen yazıda ise; "Şirketimiz Yönetim Kurulunun 16/10/2012 tarihli toplantısında Yönetim kurulu üyeleriningörev dağılımının aşağıda belirtildiği gibi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı: Aziz YILDIRIM
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Abdullah KİĞILI
Yönetim Kurulu Üyeleri: Talat YILMAZ, Alaeddin YILDIRIM,Mithat YENİGÜN, Nihat ÖZBAĞI, Ömer TEMELLİ, (Bağımsız Üye) A. Vefa KÜÇÜK,(Bağımsız Üye)Cengiz SOLAKOĞLU
Yönetim Kurulu'nun kararlarının icrası ile yükümlü İcra Kurulu üyeleri : Abdullah KİĞILI, Talat YILMAZ, Alaeddin YILDIRIM, Ömer TEMELLİ
Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeleri: Cengiz SOLAKOĞLU, Mithat YENİGÜN, Nihat ÖZBAĞI
Denetimden Sorumlu Komite Üyeleri: A.Vefa KÜÇÜK,Cengiz SOLAKOĞLU" denildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!