comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Derbide 2 bin 900 personel görev yapacak

08 Mart 2015, Pazar 14:10
Derbide 2 bin 900 personel görev yapacak

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin, "Sporseverlerin rahat ve huzurlu bir ortamda, zevkle maçı seyredebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Bu amaçla 1850 polis ve 1050 özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 bin 900 personel görevlendirildi" dedi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Şahin, maçın yayıncı kuruluşuna maçı değerlendirdi.

Bugün oynanacak derbi maçta sporseverlerin rahat ve huzurlu bir ortamda, zevkle maçı seyredebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını dile getiren Şahin, bu amaçla 1850 polis ve 1050 özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 bin 900 personelin görevlendirildiğini kaydetti.

Şahin, derbi müsabakalarında misafir takım seyircilerinin stada alınması konusunda, sezon başında yapılan toplantıda, üç büyük kulüp yönetiminin mutabakatı doğrultusunda karar alındığını hatırlatarak, kulüplerin taleplerinin bu uygulamanın bir müddet daha devam etmesi yönünde olduğunu, kendilerinin her iki takım seyircilerinin dostça ve kardeşçe maçı beraber izlemelerini arzu ettiklerini bildirdi.

- "Spor centilmenliktir"

Sporda şiddet ve istenmeyen tezahürat yapılmasına da değinen Şahin, passolig ve e-bilet uygulamasının kötü tezahürat ve şiddeti önlemede etkili olduğunu aktardı.

"Her şeyden önce spor centilmenliktir. Spor, özellikle de futbol temaşa oyunudur. Bunun dışında spora farklı anlamlar yüklememek gerekir. Birbirimizin kalbini kıracak, huzurumuzu bozacak ve zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız" mesajını veren Şahin, kendisini ziyarete gelen bir kulüp başkanına yaptığı tekliften bahsederek, "Yöneticilerimiz belirli aralıklarla herhangi bir gündem olmadan bir yemekte bir araya gelmeli ve kamuoyuna centilmenlik mesajı vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Şahin, derbi mücadelesinin dostça ve centilmence geçmesini dileyerek her iki takıma da başarılar diledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!