comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Derbide tribün alarmı! Protesto endişesi...

07 Mart 2015, Cumartesi 09:13
Derbide tribün alarmı! Protesto endişesi...

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın sorun yaşadığı GFB ve kendisine yakın duran Anadolu GFB arasındaki gerilim, Vakıfbank ile oynanan voleybol maçında zirve yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım'ın daha önce yaşanan sıkıntılar nedeniyle arasının bozuk olduğu tribün grubu Genç Fenerbahçeliler (GFB) ile kendisine yakın görünen Anadolu GFB grubu arasındaki gerilim gittikçe büyüyor. Bunun son örneği Vakıfbank maçında yaşandı.
 
Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan VakıfBank-Fenerbahçe Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi maçı tehlikeli anlara sahne oldu. Ev sahibi takım VakıfBank olduğundan bilet satışı herkese açık yapıldı. Fenerbahçe'nin iç saha maçlarına giremeyen GFB bu sayede kalabalık bir grup olarak salondaki yerini aldı. Tam karşı tribünde ise Anadolu GFB üyeleri vardı. GFB, 'Aziz Yıldırım istifa', 'Yönetim istifa' diye bağırırken, diğer grup başkana destek oldu.
 
BİR ANDA ÇOĞALDILAR
 
GFB grubu çok kalabalıktı. Anadolu GFB ise maç başladığında 100 kişi kadardı. Ancak ilginçtir dengelenmek istenircesine maçın ortalarına Anadolu GFB tribünü yoğunlaşmaya başladı. Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre, Hakan Dinçay gibi yöneticilerin bulunduğu protokol tribününe yönelik sataşmalarda bulunulunca Anadolu GFB karşıt ise “Satılmışlar” şeklinde sloganlar attı. Polis iki grubun yan yana gelmemesi için dikkatli davrandı.
 
DERBİYE GİREBİLİRLER
 
Futbolda yarın oynanacak Galatasaray derbisi öncesi de Fenerbahçe yönetimi bu sezon bir ilke imza attı. Daha önce kombineliler dışında taraftar almadığı okul açık tribününe gelen yoğun talep sonrası bilet satışı da başlattı.
 
GFB grubuyla özdeşleşen bu tribünün biletlerinin genel olarak temsilcilikler ve kongre üyeleri üzerinden satılacağı açıklandı. Ancak buna rağmen GFB'nin bir kısım üyesinin maça gireceği tahmin ediliyor. Bu durum bir tehdit oluştursa da gruplar arasında artan gerilimin sıcak bir olaya mahal vermemesi umuluyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!