comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal, Emenike'den vazgeçmiyor

28 Şubat 2015, Cumartesi 09:12
İsmail Kartal, Emenike'den vazgeçmiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, Emenike'nin, fizik gücü ve sürati nedeniyle rakip savunmayı sürekli rahatsız ettiğini, en az bir ya da iki oyuncunun sürekli onunla meşgul olduğunu belirtti.

Kaçırdığı goller ve peformansına rağmen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emenike'den bir türlü vazgeçmiyor.
 
Sarı-lacivertli teknik adam, Nijeryalı oyuncusu sahada olduğu zaman takımın bir kişi fazla oynadığını düşünüyor. Kartal'ın tespitlerine göre, Emenike'nin fizik gücü ve sürati, rakip savunmalar için her an bir tehlike oluyor. Golcünün en az bir savunmacıyı meşgul etmesi, hatta bunun zaman zaman iki defans oyuncusuna çıkması, Webo'ya göre en büyük farkı olarak dikkat çekiyor. Webo, gol vuruşları daha etkili olsa da Emenike'nin bu özelliği, kendisine ilk 11 için büyük avantaj sağlıyor.
 
Gol vuruşlarında etkisiz olan Emenike, kanatta oynadığı zaman ise kendini daha rahat gösteriyor. Akhisar ile oynanan son maçın ikinci yarısında bu özelliğini gösteren sarı-lacivertli futbolcunun, bugünkü Torku Konyaspor karşılaşmasında da kanatta başlaması bekleniyor.
 
Bu arada Emenike'nin ağabeyi Ebuka ise Afrika basınına, taraftarın kardeşini haksızca eleştirdiğini söyleyerek, “Taraftar nankör ve saygısız. Gerçek şu ki; Emenike mutlu değil. Bir oyuncu taraftarlar tarafından saygı görmüyorsa, istenilmiyordur, takımdan gitmesine izin verilmeli” dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!