comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe kendi evinde Akhisar'a 2-1 yenildi

23 Şubat 2015, Pazartesi 21:54
Fenerbahçe kendi evinde Akhisar'a 2-1 yenildi

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 21. hafta son maçında Fenerbahçe sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildi.

Fenerbahçe, 33 maç sonra sahasında yenilgiyle tanıştı. Kanarya liderlik için çıktığı Akhisar Belediyespor karşısında büyük bir şok yaşadı, zirve Galatasaray'a kaldı.

21. haftanın kapanış maçında Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 mağlup etti.
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar Belediyespor ile oynadığı maça, geçen haftaki Gaziantepspor maçının kadrosundan tek değişiklikle çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada orta sahada Diego'nun yerine Meireles'i, ilk 11'de sahaya sürdü. Portekizli futbolcu, 3 maç sonra ligde ilk 11'de oynadı. Antrenmanda sakatlanan ve sağ bacak üst adalesinde 2. derecede yırtık tespit edilen Alper Potuk ile cezalı olan Volkan Demirel ve sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım, kadroda yer almadı.

Sarı Kanarya karşılaşmaya tutuk başladı, henüz 3. dakikada Akhisar Belediyespor Gekas ile gole çok yaklaştı. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Kadıköy'de belki de sezonun en güzel gollerinden biri atıldı. Hızlı gelişen atakta Bilal'in ceza yayı gerisi sağ çaprazına doğru gönderdiğiğ pasta Güray'ın sol ayağıyla yaptığı vuruş uzak köşeden ağlara gitti. Şok golün ardından Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe Akhisar'ı sahasına hapsetti. Emenike ve Kuyt ile inanılmaz goller kaçıran sarı lacivertliler aradığı golü 41. dakikada buldu. Soldan yapılan ortayı Kuyt indirdi, Meireles topun gelişine harika vurdu: 1-1 Ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı oyunun tek hakimi olan Fenerbahçe, Emenike önderliğinde başlattığı ataklarda inanılmaz goller kaçırdı. Son dakikaya Akhisar kalesini abluka altına alan Fenerbahçe beklediği golü bulamayınca liderlik fırsatını tepti.

89. dakikada kontra atakla çıkan Akhisar Belediyespor, Vaz te ile golü buldu ve Fenerbahçe'ye büyük bir şok yaşattı.

Kadıköy'de 33 hafta sonra yıkılan Fenerbahçe 46 puanla haftayı 3 sırada tamamladı. Kadıköy'den 3 puanla dönen konuk takım ise 25 puana çıktı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!