comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım, başkanlıkta 17 yılı geride bıraktı

15 Şubat 2015, Pazar 11:40
Aziz Yıldırım, başkanlıkta 17 yılı geride bıraktı

Fenerbahçe Kulübü'nde 15 Şubat 1998'de olağan genel kurulda 1 oy farkla göreve getirilen Aziz Yıldırım, başkanlıkta 17. yılını bugün dolduruyor.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, kulüp başkanlığında 17. yılını bugün dolduruyor.

15 Şubat 1998'de gerçekleştirilen olağan genel kurulda diğer aday Vefa Küçük'ü sadece 1 oy farkla geçerek, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez seçilen Yıldırım, bugün başkanlıkta 17. yılını geride bırakıyor.

Aziz Yıldırım, geçen yıl eylül ayında eski başkanlardan Şükrü Saracoğlu'nun rekorunu kırmış ve Fenerbahçe tarihinde en uzun süre görev yapan başkan unvanını eline geçirmişti. Yıldırım ayrıca, "Üç büyükler" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüp başkanları içerisinde en uzun süre başkanlık yapan isim oldu.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde "Fenerbahçe'ye adanmış bir ömür" başlığıyla yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım döneminde faaliyet gösterdiği branşlar futbol, basketbol, voleybol, boks, masa tenisi, kürek, yelken, yüzme ve atletizmde hem yurt içi hem de yurt dışında büyük başarılara imza attığı, Avrupa ve dünyada şampiyonluklar yaşadığı belirtildi. 

Fenerbahçe Kulübü'nün, kuruluşunun 100. yılında mücadele ettiği 9 branşta takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı bin 134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi Aziz Yıldırım döneminde başardığı, sarı-lacivertlilerin Yıldırım başkanlığında 2010- 2011 sezonunda futbolun yanı sıra kadın-erkek basketbol ve voleybol olmak üzere 5 ana branşta şampiyonluğa ulaşarak bir ilke imza attığı kaydedildi.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Can Bartu Tesisleri, Ülker Sports Arena, Düzce Topuk Yaylası, Ankara İncek Tesisleri ve Konukevi'nin inşaası, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri, amatör branş ve altyapı  ile Faruk Ilgaz ve Todori Tesisleri'nin baştan aşağı yenilenerek modern bir yapıya kavuşmasının yanı sıra Fenerbahçe Koleji arazisinin satın alındığı vurgulandı. 

Yıldırım'ın, FBTV, Radyo Fenerbahçe, Fenerium, Fenercell ve Fenerbahçe Kart'ın hayata geçirilmesinin ardından, Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük spor kulübü olması hedefiyle uygulamaya soktuğu "Hedef 1 Milyon Üye" projesini başlattığı bildirildi.  


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!