comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Diego: 'Zemin kötü, istediklerimi yapamıyorum'

10 Şubat 2015, Salı 09:14
Diego: 'Zemin kötü, istediklerimi yapamıyorum'

Geldiği günden bu yana kötü performansıyla ilgili bahaneler üreten Diego, mazeretlerine bir yenisini ekledi.

Geldiği günden beri bir türlü bekleneni veremeyen Diego Ribas, sezonun ikinci yarısıyla birlikte formunu yükseltti. Henüz ligde golü olmasa da Kasımpaşa ve Karabük karşılaşmalarında yaptığı asistlerle galibiyette pay sahibi oldu. Kötü olduğu dönemde sürekli mazeret üreten Sambacı, Fenerbahçe Gazetesi'ne verdiği röportajda bu kez de zeminlerin bozuk olması nedeniyle istediklerini yapamadığını dile getirdi.
 
Diego Ribas, Süper Lig'de sert ve güce dayalı bir futbolun oynandığını belirterek, “Bazen sadece sizi durdurabilmek için sert fauller yapıyorlar. Bu Türk futbolunun karakteri. Zeminlerin de bu konuda etken olduğunu düşünüyorum. Bazı sahalar gerçekten futbola elverişli değil. Bu tip sahalarda istediğinizi maalesef yapmakta zorlanıyorsunuz. Oyunu teknik olarak oynayamadığınız için daha güce dayalı futbol oynanıyor. Çünkü topu kontrol edemiyorsunuz. İstediğiniz gibi pas veremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘Omuzlarımda yük var'
 
Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili olarak ise, “Her şeyden önce Fenerbahçe'yi büyüklüğünden dolayı seçtim. Gelmemdeki baş etken buydu. Fenerbahçe beni daha önceden de istemiş ve görüşmeler olmuştu fakat gerçekleşmemişti. Sonrasında beni isteyen kulübe inandım ve bu oluşan bağdan dolayı buraya geldim” diye konuştu. Gittiği her kulüpte omuzlarında bir yük hissettiğini dile getiren Diego, bunun üstesinden nasıl gelinmesi gerektiğini bildiğini sözlerine ekledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!