comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den TFF'ye çıkarma!

09 Şubat 2015, Pazartesi 09:15
Fenerbahçe'den TFF'ye çıkarma!

Sarı-lacivertli yönetim, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı arayan İbrahim Hacıosmanoğlu'na ceza verilmesini istiyor.

Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması sahada bitti ancak derbi öncesi başlayan tartışmalar farklı bir boyuta taşınıyor...
 
Fenerbahçe yönetiminin, zorlu mücadele öncesi maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı arayan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Disiplin Talimatı'nın 58'inci maddesini ihlal ettiği gerekçesi ile Futbol Federasyonu'na başvurmaya hazırlandığı iddia edildi. 2012'de değişen 58'inci maddeye göre; futbol müsabakalarının sonucunu etkilemek hatta etkilemeye teşebbüs etmek bile ağır yaptırımlar getiriyor.
 
Fenerbahçe yönetiminin, Hacıosmanoğlu'nun karşılaşma öncesi hakemi aramasının maçın sonucunu etkilediğini savunduğu ve bu kapsamda bir başvuruya hazırlandığı, söz konusu maddeye göre Trabzonspor'a puan silme, Hacıosmanoğlu'na ise hak mahrumiyeti talep edeceği gelen haberler arasında.
 
İŞTE 2012'DE DEĞİŞEN 58. MADDE:
 
1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır. Teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır. 
a) Yukarıda belirtilen ihlalleri gerçekleştiren kişilere sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir, 
b) Yukarıda belirtilen ihlallerin kulüp yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş olması durumunda ilgili kulüplere bir alt lige düşürme cezası verilir. 
c) İhlalde sorumluluğu bulunan kişilere ayrıca para cezası verilebilir.
 
2) 1. fıkrada belirtilen ihlallere teşebbüs etmek yasaktır. 
a) Teşebbüs halinde, ilgili kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası verilir. 
b) Teşebbüs halinde ilgili kişinin yöneticisi olduğu kulübe bu talimatta öngörülen disiplin cezaları uygulanabilir. Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilir. İhlalin ağırlığı kurul tarafından somut olayın niteliğine göre serbestçe karar verilir ancak eylemin ilgili yöneticinin kendisinin veya üçüncü kişilerin bahis oyunlarından menfaat elde etmesi amacına matuf olduğunun tespit edilmesi halinde ihlal, mutlaka ağır ihlal kabul edilir. 
3) İhlal veya ihlale teşebbüsün hakemler tarafından meydana getirilmesi halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!