comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Fenerbahçe'nin başarısındaki 4 sır

02 Şubat 2015, Pazartesi 09:21
İşte Fenerbahçe'nin başarısındaki 4 sır

Fenerbahçe'de son haftalarda yaşanan değişimin arkasında 4 sır var. İşte sarı lacivertlileri yükselten nedenler...

Sezona sancılı bir şekilde başlayan Fenerbahçe ligde son 7 karşılaşmadır kazanıyor. Sarı-Lacivertlilerde “Bu değişim nasıl ortaya çıktı” sorusu akıllara geliyor.
 
Fenerbahçe'deki kimlik değişiminde temel faktörler şöyle:
 
1- EGEMEN-ALVES UYUMU
 
Egemen Korkmaz'ın sakat olduğu dönemlerde İsmail Kartal, stoper bölgesini oluşturmakta zorlandı. Egemen'in dönmesi, Alves'in de formunu yakalamasıyla birlikte Kartal, ideal ikilisini buldu. 7 maçlık periyotta iki futbolcu 4 müsabakada birlikte oynadılar. Takım bu maçlarda sadece 1 gol yedi.
 
2- KANATLARA GÜVEN GELDİ
 
Fenerbahçe'nin kanat bekleri Caner ve Gökhan 7 maçlık seride takıma daha çok katkı sağlamaya başladı. Stoper uyumunun yakalanmasıyla birlikte iki oyuncunun güveni yerine geldi. İkili ileriye daha çok çıkmaya başladı. Böylece hücum kapasitesi güçlendi.

3- EMENİKE ZAYIFLADI
 
İlk 16 haftada sorunlar yaşayan Emenike ile hazırlık döneminde özel olarak ilgilenildi. Fazla kilolarından kurtuldu. Kartal, öğrencisiyle birebir görüştü. Kasımpaşa ve Karabük maçlarında eski Emenike izlenimleri vardı.
 
4- ‘KALEYİ GÖRÜNCE ŞUT ÇEKİN'
 
İsmail Kartal, öğrencilerine “Kaleyi görünce şut çekin” talimatı verdi. Kasımpaşa'da Kuyt, Karabük'te Selçuk ile bu şekilde gol bulundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!